SON DAKİKA
SON DAKİKA


Konfor alanımız başarımızı belirler
4.10.2019

İnsanoğlunun yaşam boyu kendini rahat huzurlu hissettiği benimsediği bir hayatı vardır. Bu hayatın dışına çıkmak kişiyi heyecanlandırır, panikleştirir. Ortama hakim olamayacağı duygusunu hata yapacağı hissini verir. İşte kişinin kendini huzurlu hissettiği alanı onun konfor alanını belirler. Dolayısıyla O konfor alanının dışına çıkmak o kişinin tabularını yıkması anlamına gelir.

TABULARINIZI YIKMALI MISINIZ?

Bazı kişiler erken başarıya ulaşır bazı kişiler ise olduğu yerde sayar. Başarılı insanlara hiç baktınız mı? Geniş hayal dünyaları içinde farklı bir boyutta yaşarlar. Çoğu zaman hayalleri insanı güldürür ve çoğu zaman dalga geçilme unsuru olur. Bu kişiler hayallerini çevresindeki insanlara aldırmadan ilmek ilmek işlerler ve bu insanlar hiçbir zaman tatmin olamazlar ve kendilerine tamam buraya kadar demezler. İşte bu kişiler tabularını yıkıp konfor alanının dışına taşan kişilerdir.

CESARET HAMLESİ!

Cesaret hamlesi bu konfor alanının dışına çıkabilme gücüdür. Bir kez buna cesaret ettiğinizde kendi kapasitenizin farkına varırsınız. Küçük hamleler ile başarabildiğinizi kendinize göstermeye başlarsınız. Kişi yaşam şartları ya da mevcut imkanları ile beyin açılımını yapamaz. Karmaşık ve çok üst düzeyde çalıştırılabilecek beyin gücümüzü monoton yaşantımızda köreltir ve belki de yüzde 5'lik bir bölümünü kullanırız. Halbuki her gün kendinizi keşfettiğiniz yeni bir özelliğiniz ile beyninizin kapalı kalmış alanlarını çalıştırmaya başlarsınız. İşte konfor alanınızın dışına çıkma cesaretini gösterdiğiniz anda beyninizdeki kullanılmayan alanlara sinyal yollamaya başlarsınız ve o ana kadar sizin keşfedemediginiz özellikleriniz ve arkasından da başarılarınız gelir.

BAŞARILI OLMAK İSTEYENLERE MESAJ

Kendinize güvenin ve kendinizi keşfetme imkanını kendinize sunun. Bunu yaptığınızda hayatınızın kısıtlanmasına sebep olan konfor alanınızın dışına çıkmış olacaksınız ve başarınızı engelleyen korkularınızdan sıyrılmış olacaksınız. İşte başarının sırrı burada yatmaktadır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap