SON DAKİKA
SON DAKİKA


Genç hekimler! Sağlık Hukuku Uzmanı Olun
14.08.2022

Sosyal medyada zevkle takip ettiğim  bir sayfa var. Bir grup arkadaş;  bu sayfada, ağırlıklı olarak hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının haklarını koruyan, çoğu zaman tarafsız bir şekilde  olayları gözlerinizin önüne serip yorumu size bırakan bir instagram sayfasını yönetiyorlar. @medikalmalpraktis adı altında bu sayfayı takip edebilirsiniz.

@Medikalpalpraktis sayfasını takip ederken “ne güzel hekimler sayesinde yeni iş sahaları açılıyor”diye düşünür hekimler adına sevinemesem de yeni iş sahasına yönelecek arkadaşlar adına sevinirm.

 @Medikalpalpraktis grubu ısrarla hekimlere sağlık hukuku uzmanı  olun  hakkınızı kendiniz arayın memur doktor zihniyetinden çıkmanın yolu kendi hakkınızı kendinizin aramasıyla olur şeklinde güzel mesajlar veriyor.

Sağlık hukuku uzmanlığı nedir diyecek olursanız hem hukukçuları hem de sağlık mensuplarını ilgilendiren içinde ceza hukuku, medeni hukuk, borçlar hukuku, idare hukuku gibi birden fazla alan barındıran spesifik bir uzmanlık alanıdır. Bu uzmanlığı; avukat eğitimi temelinde aldığınız zaman avukat gibi düşünüp hekiminizi savunursunuz, eğer hekim eğitimi temelinde aldıysanız hekim gibi düşünerek sağlık çalışanını savunursunuz. Aldığınız uzmanlık eğitim süreci aynı bile olsa temelde aldığınız eğitim  savunmanızı yaparken ağır basacaktır. Eğer burada sorgulanan, yargılanan kişi hekimler ve sağlık çalışanları ise  bu uzmanlığı alacak olan kişilerin tıp camiası içerisinden çıkması gerektiğini düşünmekteyim.

Hekimlere zorunlu hekim sigortası getirildiğinde  avukatlar bu dal üzerinde uzmanlaşmayı  ve  hekim şikayetlerinden dolayı alınacak iyi tazminatlarla yüksek kazançlar sağlayacaklarını düşünmüşlerdi. Böyle bir sigorta yapılmasının zorunlu hale getirilmesi ile hekimin açığını yakalayarak şikayet etmeye yönlendiren bir sistemin önü açılmış olunuyordu. Zorunlu hekim sigortasının getirilmesiyle hekim olarak ülkemde hizmet verirken kendimi hiç güvende hissetmedim. Her meslekte olduğu gibi başımıza gelecek olumsuz olaylar karşısında arkamda durmayacak olan bir devletin doktoru olduğum hissiyle çalıştım.

Sevgili genç hekimlerimiz; size sesleniyorum. Bu ülkede mesleğinizi ağız tadı ile yapmak istiyorsanız rahat branşlar seçip klinik arkasında risksiz çalışmak yerine sağlık hukuku uzmanlık sertifikalarınızı alın. Hem işinizi yapın hem de haklarınızı kendiniz savunun. Avukatlar branşlarında spesifik yeni bir uzmanlık dalı ararken, biz haklarımızı savunmak için bu konuda uzmanlaşalım. Hatta tıp fakültelerinde  sağlık hukuku derslerinin zorunlu olarak müfredata eklenmesi gerektiğini tıpta uzmanlık sınavlarında da  bölüm olarak tercih edilecek branşlara konulması gerektiğini düşünmekteyim. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap