SON DAKİKA
SON DAKİKA


Türkiye Kupası Trabzonspor'un
30.07.2020
Tempolu geçen karşılaşmada, Trabzonspor Alanyaspor’u İstanbul Olimpiyat Stadı’nda mağlup etti. Zorlu geçen karşılaşmada Ziraat Türkiye Kupası nihayet sahibini buldu. Lig şampiyonluğunu kaybeden Bordo-Mavililer,  Türkiye Kupası’nı 10 yıl sonra kazanarak teselli buldu.
Küme düşmenin kaldırıldığı Türkiye liglerinde, bütün oyunlar meğer Trabzonspor’un üzerine oynanmış. Böyle olunca şimdi de TFF 1’inci Lig’de oynayıp da finalde kaybeden Bursaspor ve Akhisarspor haklı olarak itirazda bulundu. ‘Madem küme düşmek yok, bizi de Süper Lig’e alın’ diye müracaatta bulundular.
Trabzonspor, maça teknik direktör Newton nezaretinde başladı. Genelde orta sahada oynanan, zaman zaman sert hareketlerin olduğu maç izledik. Trabzonspor’da iki oyuncu sakatlanıp oyundan çıktı. Karşılaşmanın ikinci yarısı hızlı ve tempolu geçti. Türkiye Kupası’nı kazanan Trabzonspor, 9’uncu kupasını müzesine götürerek moral buldu.
Başarılı olmak ekip olmaktan geçermiş. Trabzonspor, takım oyununu değil, kişisel oyunu tercih etti. Zor da olsa kazanmasını bildi.  
Takım halinde iyi savunma yaptık. Defansif oyunda başarılıydık. Bilhassa Hüseyin Türkmen, Sörloth ve Abdülkadir’in iyi oynadığı maçı net skorla 2-0 kazandık.
Alanyaspor 3’lü savunmaya zaman zaman dönüşler yaptı. Futbolcular maç sonrası sevinçlerini başkan Ahmet Ağaoğlu’nu havaya atarak yaşadılar. Taraftarın bu sevince çok ihtiyacı vardı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap