SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şapkadan tavşan çıktı!
22.04.2021

Bu nasıl sistemmiş hocam? Uzatmalarda 1-0 önde oynarken, 2 haftadır üst üste aynı hatayı tekrarlayarak beraberlik serisine devam ediyorsunuz. Ligin ayağı kısaldıkça, altı ve üstü kaynamaya başladı. Dipteki takımlar kümede kalmak, üstekiler şampiyonluk veya zirvenin eteklerine tutunmak adına büyük mücadele veriyor.

A. Avcı yönetimindeki Trabzonspor, şampiyonluk yarışı içine 1 hafta giriyor, diğer hafta berabere kalınca çıkıyor. Avcı geldikten sonra kadro ve oyun sisteminde pek değişiklik göremedik. Seyrantepe’de oynanan derbiye baktığımız zaman Galatasaray takım oyunu oynuyor, Trabzonspor ise bireysel yetenekler ile yetinmek istiyor. Bordo-Mavili takımın düşüşü Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra devam etti. Bırakın galibiyeti Fenerbahçe ile berabere kalsaydık, bu yılın şampiyonu inanın Trabzonspor olurdu.

Oyunlarda rekabet olmayınca heyecan olmaz. Takımları mukayese edersek, ofansif ve defansif anlamda Trabzonspor daha üstün Galatasaray ise orta saha olarak üstün diyebiliriz. Oyuncuların performanslarını bakınca, kalenizde kimi görmek isterdiniz? Tabii ki tecrübe ön plana çıkar ve Muslera dersiniz. Fakat genç kaleci Uğurcan, bunu güzel kurtarışları ile ön plana taşımıştır.

Genç yetenek Serkan Asan iki haftadır gösterdiği yüksek performans ile takımdaki yerini korudu. Sol bek Marlon bildiğiniz gibi gençliği ve kuvveti sayesinde oynuyor. Ah bir de hücumlara katılabilse mükemmel olur! Edgar ve Vitor Hugo savunmanın göbeğinde takımın sigortası olunca muhteşem ikili oldular. Sağ ve sol bek hücuma, savunmaya yeterince destek verebilseler inanın bu takım gol bile yemez. Orta alanda önemli isimleri Berat ve Baker’in fizik güçleri daha yüksek olmalıydı. Rakibi bu sayede yıldırmalıydılar.

Bakesetas ara transferde alınan gol yollarında en etkili isim. Skora yatkın, orta saha ve hücum oyuncusu. Nwakaeme bireysel oyuncu adeta duvar gibi ona toslayınca yıkılırsın. Ekuban isteyince Trabzonspor kazanıyor. Djanin tek devrelik oyuncu bu sebepten ikinci yarı istenilen performansı gösteremedi.

Son saniyede yapılan oyuncu değişikliği takımı dağıttı ve toparlanamadı. Bence yanlıştı. Trabzonspor’un etkili oyunu olmasına rağmen teknik hatalardan dolayı kazanamadı. Böyle kötü bir Galatasaray’a en az 5 gol atmalıydık.

Trabzonspor oynadı Galatasaray seyretti. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap