SON DAKİKA
SON DAKİKA


EURO 2020 ve Şenol Güneş
16.10.2019
türk Milli takımı Şenol Güneş ile Fransa engelini aşmayı bildi ve 1-1’lik skor ile gruptan çıkmak için büyük bir avantaj elde etti.
Fatih TERİM’in kendi adamlarından kurulu oyuncu kadrosu yerine Şenol Hoca’nın gençlik rezervine dayanan yeni bir jenerasyon hazırlandı.
Bu genç kadro belki de Türk futbol tarihinin en iyi savunma hattına ve orta sahasına sahip.
Şenol hoca günlerdir bordo mavi kravat taktığı için eleştirildi. Dünya futbolu ileriye giderken ülkemizin halen daha kravat renigini tartışması gerçekten çok ilginç.
Yusuf YAZICI’yı Fransa maçında neden oynatmadı gibi bir eleştiri olsa anlayacağız ama kravat rengi futbol ile ilgisi olmayan bir konuydu. Zaten Fransa maçındaki etkili futbol bu yersiz tartışmaların önüne geçti ve Şenol Hoca’nın gerçek imparator olduğunu gösterdi.

Maçın geneline baktığımızda;  Fransızların Griezman, Coman, Sissoko ve Girodou’dan oluşan forvet hattını bizim çocuklar her atakta fizik güçlerini kullanarak kendi sahasına geri gönderdi. Açıkçası, Griezman çok kaliteli bir oyuncu, terse attığı toplar, bileğini kullanması müthişti. Trabzonspor’a Griezman gibi bir forvet mutlaka alınmalı.
Milli takım kadrosu tüm halk tarafından sevilen, sempatik bir takım haline geldi. Özellikle atılan gollerden sonra verilen asker selamı milli birlik ve beraberlik adına güzel bir görüntü oldu.
Muhteşem bir oyuncu zenginliği var Şenol Hoca’nın, her mevkide onlarca alternatifi var.
EURO 2020’ye gitmek için tek yapması gereken doğru onbir ile sahaya çıkmak.

Çağlar SÖYÜNCÜ, Merih DEMİRAL, Kaan AYHAN, kaleci Mert GÜNOK ve Hakan ÇALHANOĞLU Fransa karşısında harika bir performans gösterdiler.
Bu takımın hücum hattına Enes ÜNAL, Cengiz ÜNDER ve Yusuf YAZICI monte edilmeli. Şenol Hoca, Yusuf’u neden oynatmıyor anlaşılması zor. Sanırım Yusuf’un tek kabahati Trabzonlu oluşu. Çünkü bu konuda Şenol Güneş’in üzerinde baskı var. İstanbul basını artık Şenol Hoca’yı bağrına basmalı, her şeyi ile kabul etmeli.
Türkiye’de futbolu bilen, oyuncularına öğrenci gibi yaklaşan tek öğretmen Şenol Güneş’tir.
Milli takım Avrupa şampiyonasına gidecek ve derece ile dönecektir. Fransa maçındaki mücadelemiz bunun ispatı oldu. 
Tebrikler Güneş ve öğrencilerine!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap