SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sevgi varken neden kin?
5.03.2024

Sevgiyi paylaşmak dünyanın en güzel işidir diyebiliriz. Ancak genel olarak baktığımızda kin duygusuna kapılanların sayısı da epey vardır. Kin duyarak hayatımızı zehir etmemeliyiz. Kinle elimize acıdan, pişman olmaktan başka hiçbir şey geçmez. Bütün kötülüklerin anası kindir. O yüzden kimseye kin beslememeliyiz. Bize kötülük yapan kişilere de sevgiyle baktığımız zaman iyi bir insan olmuşuz demektir. (Yapmak çok zor olsa da)
Kin insanın zihnine girer, onu kötü işler yapmaya sevk eder. Böyle kötü düşüncelerle yaşamak insana büyük zararlar verecektir. Ne olursa olsun kin duygusundan uzak durmalıyız. Sımsıcak sevgiler varken kin duymaya ne gerek var diyorum. Dünyayı güzelleştirecek bir şey varsa o da sevgi duygusudur. Gönüllerimiz sevgiye aç, sevgiye muhtaç durumdadır. Dünyada iyilik ve kötülüğün bir arada bulunduğunuz göz önüne alırsak kötülükler kinle beslenir.
Asıl önemli olan hayata sevgi dolu gülen gözlerle bakmak, sevgiyi her daim paylaşmaktır. Biz dünyaya kin değil sevgi paylaşmaya geldik sözü bu durumu çok güzel bir  şekilde açıklamaktadır. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Bizi üzen kişiler olabilir hayatta. Bu durumda onlar kin duymamız mı gerekir sorarım size. Bazılarınız ben kin duyarım, o kişiden intikam alırım diye düşünebilir. Böyle bir düşünceye sahip olduğumuzda kaybeden biz oluruz diye düşünüyorum.
Sonuç olarak sevgiyi paylaşmak gibi çok faydalı bir iş varken kinlerimizi bir kenara atmalıyız. Kin bütün iyi duyguları üzerimizden alır, yok eder. Kısacası sevgiyi paylaştıkça dünyanın daha da huzurlu ve yaşanabilir bir yer olduğunu görürüz.Sevgiyle kalın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap