SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sağlık-COVİD 19
21.12.2020

Sağlık, insanın en önemli sorunudur. Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek için sağlıklı olmak gerekir. Sağlığı bozuk olan, hasta olan kişi görevlerini tam olarak yapamaz. Bunun sonucu olarak da, kendine, ailesine, çevresine, topluma yararlı olamaz.

Sağlıklı kişi mutlu, canlı, hareketli olur. İnsanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için belirli bilgiler edinmesi şarttır.Her yıl Sağlık Haftası Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde aynı zamanda değerlendirilir. Sağlık Haftası’nın amacı, sağlık bilgisinin ve yardımının geniş halk kitlelerine ulaşmasıdır. Hafta boyunca insan sağlığı konusunda radyolarda konuşmalar yapılır. Televizyonda sağlıkla ilgili programlar sunulur. Gazete ve dergilerde insan sağlığı ile ilgili yazılar yayınlanır.

Bu kadar bilgilendirmeye rağmen yeterince dikkat ediyor muyuz acaba?Yoksa sağlığımızda bir sorun olduğu zaman mı dikkat ediyoruz? Bence bir sağlık sorunu yaşadığımızda daha çok dikkat ediyoruz.

İnsanlar çok eski çağlardan beri sağlığın önemini kavramışlardır. ilkçağlarda insan sağlığının bozulması, doğa dışı güçlerin etkisine bağlanıyordu. Hastalığın iyileştirilmesi için büyücüye başvuruyorlardı. Uygarlığın gelişmesi ile tıp bilimi ilerledi. Hastalıkların nedenleri bulundu, iyileşme yöntemleri gelişti. Bugün büyücülük ilkel toplumlarda kalmıştır. Tıp bilimi her gün yeni buluşlarla insanlığa büyük yararlar sağlıyor.

Ama herşeyi doktorlardan,bilim adamlarından beklemek çok da doğru birşey  değil tabiki.Yaşadığımız Covid 19 salgını kendimizinde ne kadar tedbir almamız gerektiğini bize gösterdi.Dünyada bu kadar insan ölürken,bu kadar vaka varken hala maske,mesafe ve hijyene dikkat etmeyen insanları gördükçe şahsen ben dehşete düşüyorum.Buna bile dikkat etmiyorsak sağlığımıza nasıl dikkat ediyoruz o zaman?

Yaşadığımız daha doğrusu tüm dünyanın aylardır yaşadığı bu zor günler sağlığımıza ne kadar dikkat etmemiz gerektiğini bize açık açık gösterdi.

Lütfen ama lütfen uymamız gereken çok basit 3 ana kuralımızı unutmayalım.Unutmayalım ki; telafisi olmayan sonuçlarla karşılaşmayalım.

MASKE -MESAFE -HİJYEN

Mutlu hafta sonları

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap