SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kötü Bir Barış Savaştan İyidir
18.10.2023

İnsanların sahip oldukları temel hakları özgürce yaşayabilmeleri için onlara elverişli ortamların sunulması gerekmektedir. Bu hakları yaşamalarına engel olabilecek en büyük ve olumsuz etken elbette ki savaşlardır. Savaşların, insan hayatındaki etkisi oldukça büyük ve yıkıcıdır. Savaşlar, kötü niyetler doğrultusunda ortaya çıkmakta olup çok sayıda masum ya da masum olmayan insana zarar vermektedir.

Savaşlar, en az iki taraf arasında gerçekleşmekte olup bu tarafların birbirlerine olan düşmanlığı ya da çıkar elde etme düşüncesi ile ortaya çıkar. Bir toplumun savaş içerisinde olması, o toplumda yer alan insanların haklarına zarar vermektedir. Savaşın var olduğu bir yerde insanların mutlu olmaları imkansız olacağı gibi insan gibi yaşamaları da imkansız olacaktır.

Savaşlar yüzünden çok sayıda insan hem malını hem de canını kaybetmektedir. Bir insan için bu hayattaki en önemli değerin can olduğu göz önünde bulundurulacak olursa, dünyaya zarar veren en önemli etken savaş olmaktadır.

Savaşları engellemek, insanlar arası sevgiyi ve diğer güzel duyguları yaymak ile sağlanır. Genç, yaşlı ya da çocuk her yaştan tüm insanların, kendilerini insan gibi hissederek yaşamaları için savaşların önüne geçilmeli ve barış yayılmalıdır.

Kötü bir barış, savaştan daha iyidir."

- Gaius Cornelius Tacitus

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap