SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karakterimiz hayatımızdır
3.04.2023

Bir insanın kendine özgü yapısına, onu başkalarından ayıran temel belirti ve kişinin davranış  biçimlerini belirleyen üstün ana özelliğine karakter denir. Yani karakter kişinin kendine özgü özellikleridir diyebiliriz. Kişi karakterini belirleyen olan şey ise o kişinin yaşadığı, büyüdüğü çevre ve kişinin kendi şahsi özellikleridir.

Kişi iyi bir karaktere sahip olursa her zaman güvenilir olur. Böyle güvenilir kişiler toplum tarafından çok sevilir ve sayılır. O kişiden asla kötülük beklenmez. Çünkü o kişi karakterli, ahlaklı, erdemli bir kişidir. Karakterli insanların yaşamı da iyi olur, kötü işlere bulaşmaz, yalan söylemez, hayatını dürüst bir şekilde yaşamaya çalışır. Karakteri iyi olmayan kişi ise güvenilir olmayan kişilerdir. Böyle kişiler de yine kendi iradeleri ile ve yaşadığı çevrenin olumsuz etkisi ile güvenilir olmayan bir kişiye dönüşür.

Güvenilir olmayan, karakter sahibi olmayan kişiler de toplum tarafından sevilmez. Karaktersiz kişiler yalan söyler, başkalarına iftira atar, olmayan bir şeyi olmuş gibi gösterir ve tüm bunları yaparak da kendi kaderini belirler. Böyle kişiler hayatta mutlu olmazlar ve çevrelerinde de ona yardım edebilecek, onu sevebilecek kimse kalmaz.

Bunun için her zaman karakterli olmalı, güzel ahlaklı olmalıdır. Kaderimizi kendi ellerimizle belirleriz: İyi şeyler yaparsak sonumuz da iyi olur, kötü şeyler yaparsak sonumuz da kötü olabilir.

Hayatımız karakterimizin değil, karakterimiz hayatımızın ürünüdür. Peyami Safa

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap