SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyilik iyidir
7.03.2023

İyi insan kimseye kötülüğü dokunmayan, çevresindeki tüm canlılara karşı merhametli ve şefkatli olan kimsedir. İyi insanın en önemli özelliği güzel bir ahlaka sahip olmasıdır. Güzel ahlaklı olan insan da herkes tarafından sevilen, değer verilen, saygı duyulan kimsedir. İyi insanlar güvenilir kimselerdir. Yalan söylemezler, kimsenin dedikodusunu yapmazlar ve kimsenin kuyusunu kazmazlar. Çünkü onlar, her zaman sevgi ile, merhamet ile yola çıkan ender kimselerdir.

Yapmacık kimseler değildir. İçten ve samimi insanlardır. İnsanlar ile iyi iletişim kuran, empati kurma becerisine sahip olan kişilerdir. İyi insanlar güzel ahlaklı olduğu için aynı zamanda sorumluluklarını da yerine getiren insanlardır. Ailesine bağlı insanlardır. Küçüklerine sevgi ile yaklaşan, büyüklerine saygılı olan kimselerdir. Hoşgörülü ve sevecen insanlardır. Olduğu gibi görünen, kendisi olan insanlardır. Kültürüne sahip çıkan, vatanını ve milletini çok seven insanlardır.

İyi insan olmak enayi olmak değildir. Her ne kadar günümüzde öyle algılansa da iyi insanlarda her şeyin farkındadır.

Sıkıntılı süreçler yaşadığımız bu günlerde iyilik ve sevgi belki bir nebze sıkıntılarımızı hafifletir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap