SON DAKİKA
SON DAKİKA


İnsan kendini bilmeli
18.02.2024

İnsan olduğumuz için hayatta her zaman mükemmel olamayız . Çünkü hata yapmak bize özgüdür .  İnsan yanlışları ve doğruları ile bir bütündür.  Kişi her zaman kendini bilmelidir , değerini bilmelidir . Kendini toplum içinde küçük düşürmemek için üslubuna dikkat etmelidir . Her şeyi herkese söylememelidir .  Bir  arada olunduğu zaman  karşı tarafı kıracak söz ve hareketlerden kaçınmalıdır . Düşünmeden konuşmamalıdır.
Kendini bilen insanlar kontrollü olan insanlardır . Toplum içinde  hal ve hareketlerine dikkat eden , ölçülü insanlardır. Kendini bilmeyen insanların ise ne kendisine saygısı olur ne de içinde yaşadığı toplumun  fertlerine .  Mutlu olmak için,  yaşamın tadını çıkarabilmek için ve toplum içinde saygın bir yer edinmek için kişi kendini, haddini bilmeli ve ona göre  davranmalıdır . İnsanın bilgili ve olgun kimse olması için de  okuması gerekir,  araştırması gerekir . Kişi cahil kalmamalıdır . Çeşitli kitaplar okumalı, kendini geliştirmelidir .
Yaptıklarından pişman olmamak için her zaman tedbiri elimizden bırakmamalıyız . Bir anlık boşluğumuza gelip boş boş konuşmamalıyız, ayarımızı kaçırmamalıyız . Yaşamın anlamını ve tadını güzel sözlerle, ince davranışlarla çıkarmaya devam etmeliyiz.
Her ne kadar günümüzde maddiyat her şeyin önüne geçmiş gibi görünsede yaşadığımız  küçük bir olayda bile aslında maddiyattan daha önemli şeylerin olduğunu anlarız.
Benim için görgü maddiyattan çok ileridedir.Çünkü kişinin maddiyatı iyiyse ailesi ve kendisi sevinsin bu beni asla ilgilendirmez.Beni gösterdiği tavırlar ve görgüsü ilgilendirir.Hele de ticaret yapıyorsa bence normal hayat görgüsü ve ticari anlayışı daha da önem kazanır.
Aksi tavırda olan o kadar çok model var ki toplumda görgülü olanlara hasret kaldık diyebilirim.
İnsan önce kendini bilecek.
Mutlu hafta sonları.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap