SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hatalar Ve Çıkarılan Dersler
8.05.2023

Her insan hata yapar. Şarkıda da denildiği gibi hatasız kul olmaz. Çünkü hepimiz insanız ve hepimizin ufak ya da büyük hataları olmuş ve daha sonra pişmanlıklar yaşamışızdır. Çünkü insanın doğasında vardır hata. Fakat yaptığımız hatayı unutup tekrar aynı hataya düşersek bu kez  yanlış yapmış oluruz. Çünkü hatalardan ders çıkarmamış oluruz ve kendimizi olumlu yönde değiştirmeyiz. Bunun için hata yapmaktan korkmamalıyız  fakat yaptığımız hataları da asla unutmamalıyız.

Hatayı unutmayalım ki hayat ile ilgili daha çok deneyim kazanalım. Aynı hatalı yollardan değil bu kez doğru olan yollardan ilerleyelim ve amacımıza ulaşalım. Hata yaptığını çok çabuk unutan insan kendini geliştiremez ve hiçbir yol kat edemez. Kendini yenilemek isteyen insan yaptığı hataları gözden geçirir, nerede, nasıl , ne şekilde , neden böyle bir hata yapmışım diye düşünür ve bir daha aynı hataları yapmamak için daha dikkatli olur . Bu şekilde ilerlersek hatamızı çözmek de daha kolay olur ve doğruya ulaşmak da daha kolay olur.

Bunun için deneyimlerimizden, hatalarımızdan ders çıkarmalı ve çok unutkan bir toplum olmamalıyız. Mesela bir örnek verelim.  Sizin çok güvendiğiniz biri size büyük bir ihanet etmiş olsun ve sizi arkadan vurmuş olsun. Daha sonra bu kişi sizden gelip özür dilemiş olsun. Bu kişiyi affetmek büyüklüktür. Fakat bu kişiyle muhabbetiniz eskisi gibi olur, her şeyi unutur ve yine her şeyinizi söylemeye başlarsanız büyük hata yapmış olursunuz. Çünkü aynı şeylerin başınıza gelme olasılığı yine vardır.

Bunun için size yapılan hataları da affedin ama unutmayın, unutmayın ki bir daha canınız yanmasın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap