SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çare sizsiniz
27.02.2023

Hayatın içinde her şey vardır. İnsan olduğumuz için, fani olduğumuz için her şey bizler içindir. Yaşanılan acılar, acı kayıplar, başarısızlıklar, ekonomik yönde güçsüzlükler insan için var olan şeylerdir. Hatalarımız olabilir ama önemli olan bu hatalardan dönmeyi bilmektir. Çaresiz kalırız bazı olaylar karşısında bazen. Bundan dolayı da umutsuzluğa düşeriz, psikolojimiz bozulur belki. Yemeyiz eski gibisi yemekleri, içmeyiz  sevdiğimiz içecekleri çaresiz.

Çaresiz kaldığımızda kendimizi bırakırsak, hayattan umudumuzu kesersek , mutlu ve iyi olacağımıza, başarılı olacağımıza inanmazsak durum gerçekten de düşündüğümüz gibi olur. Oysa her zorluğun altından dipçik gibi çıkmasını bilirsek, her şeye rağmen hayattayım, nefes alıyorum ve bunun için de yine, yeniden hayata karışabilirim, başarılı olabilirim ve mutlu olabilirim dersek bu inancımızda aynen düşündüğümüz gibi gerçekleşir. İşte bunun için de ya çaresizsiniz ya da çare sizsiniz sözü söylenmiştir.

Yani her şey insanın iradesine, seçimlerine ve hayata bakış açısına bağlıdır aslında. Yeter ki yaşanılan her zorluğa rağmen ayakta durmasını bilelim. Güneşli günlerin geleceğini, umutların bir gerçek olacağını sabırla bekleyerek görelim. Yılmadan, yıkılmadan, çalışmaya devam edelim ve çaresizliğimizin çaresi yine kendimiz olalım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap