SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bayram günü
3.07.2023
Bayram; ulusal ya da dinsel yönden önemi olan, kutsal sayılan ve ulusça kutlanan gün anlamına gelir. Bayramlar; dini bayramlar ve milli bayramlar olmak üzere ikiye ayrılır. Milli bayramlar; Milli bayramlarımız; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 19 Mayıs Atatürk,ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 15 Temmuz Milli Birlik Günü’dür. Bunun yanında dini bayramlarımız ise; Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı yani bir diğer deyişle “şeker bayramı” dır.
Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı’nda kurban kesilir ve bu et komşularımızla, akrabalarımızla vs. kişilerle paylaşılır. Kurban kesmek farz kadar kesin olmasa da vacip olarak kabul edilir. Bir diğer dini bayramımız ise Ramazan Bayramı’dır. Ramazan bayramında insanlar büyüklerinin evine gider ve çocukların sevdiği bir yanı vardır, şeker toplamak... Genellikle çocuklar kapı kapı dolaşarak büyüklerinin bayramını kutlarlar ve şeker toplarlar. Sadece şeker değil, balon, küçük oyuncak vb. şeyler verenler de bulunmaktadır.
Milli bayramlarımızdan olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklara özel olan ve çocuklar tarafından sevilen bir bayramdır. 23 Nisan’da tüm dünya çocukları için özel etkinlikler düzenlenir. Okullarımızda çeşitli oyunlar gerçekleştirilir. Muhtemelen çoğu çocuğun en sevdiği bayram işte 23 Nisan’ın ta kendisidir. Bunun dışında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da bulunmakta. Bu bayramımızda ise sınıflarımızı süsler, okulumuzda veya evimizde İstiklal Marşı okur ve Cumhuriyetimizin kazanıldığı bu günü anarız...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap