SON DAKİKA
SON DAKİKA


Abdülkadir orta sahadır orta saha!
3.10.2021

Profesyonel takıma geçene kadar hiç oynamadığı, zaman zaman pozisyon gereği gittiği sağ kenarda oyuncu yaratmaya çalışan teknik adamlar bugün bir gerçeği daha görmüştür. Abdülkadir Ömür, Türkiye’deki orta saha oyuncularının en iyilerinden birisidir. Mükemmel bir 30 dakika, hatasız bir 30 dakika, 2 asistlik bir 30 dakika… Herhalde bu bazılarına ders olmuştur. Gelelim maça; Trabzonspor, net 3, hatta 4-0 önde gireceği devre arasına 1-1’lik skorla gitti. Kaldı ki Kayserispor’un ilk ve tek atağı gole sonuçlandı. Trabzonspor özellikle ilk yarıda mükemmel bir futbol oynadı. Ancak ikinci yarı hem tempo düştü hem de Trabzonspor çok fazla baskı kuramadı. Ancak buna rağmen yine net pozisyonlar bulduk.

Bugünkü Kayserispor, bana göre ligin zayıf takımlarından birisi olduğunu gösterdi. Bu takımın Galatasaray’ı 3-0 yenmesi, bizim karşımızda da aciz durumlara düşmesi Trabzonspor’un iştahını kabartmalı. Artık iyiden iyice şampiyonluk adayı olduğumuzu herkes gördü. Her iki yarıda da 10’un üzerinde net pozisyon bulan Trabzonspor’a daha önce dediğim gibi bu takımların rakip olması mümkün değil eğer biz kendi yapımızı bozmaz isek. Ne anlatmak istiyorum; Bir hafta önce oyundan çıkan Bakasetas tepki göstermişti, bugün de iki gol attı güzel oynadı, buna rağmen yine oyundan çıktı. Abdullah Avcı bu konularda daha dikkatli olmalı. Çok rahat giden bir maçta 2 gol atmış bir oyuncuyu bu şekilde oyundan alırsan, hem takım bütünlüğü hem de hoca-futbolcu diyaloğuna zarar verebilirsin.

Hamsik’in hakemin doğru olarak iptal ettiği golü kurala takılamasaydı uzun yıllar dillerden dillere dolanacaktı. Toparlarsak, Trabzonspor’un 6-7 takım hariç, bu tür takımlarından üstesinden geleceği gerçek. Ancak böyle net pozisyonlar harcarsak, sonradan çok yanacağımız, çok üzüleceğimiz puan kayıpları yaşanabilir. Son sözüm Abdülkadir Ömür’ü hep kenarda oynayan antrenörlerin bu yanlıştan dönmeleri gerekir. Yani Abdullah Avcı’nın bu yanlışta ısrar etmemesi gerekir. Başta da söylediğim gibi Abdülkadir Ömür özel ve mevkisinin en iyi oyuncusudur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap