SON DAKİKA
SON DAKİKA


Eski yeni partiler!
11.03.2021

Hukuk yok. Adalet hak getire, laiklik ve anayasa paspas, ahlak kalmamış!

Ya can güvenliği? Olmadığını Levent Gültekin’e yapılan alçakça saldırıda bir daha gördük! Türk milleti de gördü mü? Levent Bey geçmiş olsun kardeşim!) Bugün, ülkemizin siyasi yaşamını ve geleceğimizi etkileyen partilerin durumları hakkındaki görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Türk siyaseti AKP tarafından planlanarak atomize edildi yani parçalandı. Siyaset kasten, pahalı ve paralı bir hale getirildi.

Partilerin programlarını ve projelerini halka anlatacak, tanıtacak özgür medya maalesef yok. Büyük bir kısmı haram paralarla satın alınıp “Sahibinin Sesi” haline getirildi. Diğerleri ise hem RTÜK baskısı, para cezası ve kapatılma tehdidi, resmi ilanların eşit dağıtılmaması, özel sektör reklamlarına bile iktidarın müdahalesine karşı ayakta kalmaya çalışıyor!

İktidarın tetikçi savcıları, tetikçi emniyet müdürleri, tetikçi vergi memurları, çok az sayıdaki bağımsız medyanın tepesinde adeta nefes aldırmıyor. Ya böyle devam edecek ya da bu faşist baskıyı yıkıp özgürlüklerimizi beraberce geri alacağız. Görelim bakalım, bu özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hangi parti ne yapacak?

AKP;

Milli Görüş gömleğini çıkardılar, “Muhafazakar Demokrat” gömleğini giydiler.

Biat (şartsız itaat) ile demokrasinin bir arada yaşayamayacağını görünce gerçek gömleğini giydiler. Siyasal İslam’ın (İhvan) gömleğini! İslam Cumhuriyetini kuracaklarını, başkentin İstanbul, resmi dilimizin Arapça olacağını ASSAM Toplantısında karara bağladılar. TC devleti Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılık Makamı, maalesef bu toplantıyı görmedi, duymadı!

AKP’den iki adet parti çıktı. Deva ve Gelecek partileri!

Bu iki “Eski Yeni Partinin” genel başkanları, AKP’de başbakanlık-genel başkanlık-başbakan yardımcılığı-bakanlık yaptılar ve 2019 yılında AKP’den istifa ettiler. 18 yıllık sorumluluklarını ve veballerini unutarak, AKP’yi eleştiriyorlar!

Bu iki parti, AKP’nin “Deprem zamanındaki toplanma bölgesi” gibidir. AKP’den kaçan ve kaçacak oylar, burada toplanır ve yapılacak ittifakla tekrar AKP’ye döndürülecektir. AKP’den başka hangi parti bu AKP türevleriyle ittifak yapmaya kalkarsa, kendi tabanını kaybeder! İki türev ile ittifak yapması ihtimali bulunan CHP ve İYİP, bunlarla ittifak yapacaklarına AKP ile ittifak yapsınlar daha doğru olmaz mı!

CHP;

Cumhuriyetin köklü partisidir. AKP gibi her tarafı defolu, boğazına kadar yolsuzluğa bulaşmış, siyasi tabirle vurdukça tozuyacak un çuvalına dönmüş bir parti karşısında sürekli yenilmiş ve yüzde 20-25 oy bandında patinaj yapan bir parti durumunda! CHP’den de iki parti çıktı ya da çıkarıldı! Sarıgül ve İnce partileri. Bunların oy oranları ne olursa olsun, CHP-İYİP yani “Millet İttifakı” ne İnce ile, ne de Sarıgül ile ittifak yapmaz! HDP de bu ikili ile ittifak yapmaz. Yaparsa tabanına ve cezaevlerindeki kadrolarına bunu anlatamaz. Sonunda bu ikili ya Saray’ın korumasına sığınacaklar ya da kapanacaklar…

İYİ Parti;

Önce Tansu Çiller’in “kız kardeşi”, sonra AKP kuruluşunda görev alarak Erdoğan’ın “kız kardeşi” , daha sonra MHP Genel Bahçeli’nin “kızı” olan Akşener’in genel başkanlığını yaptığı, teşkilatlanma işini tamamen Koray Aydın’ın yürüttüğü, MHP düşüncesinden değil de, Bahçeli’den ayrılanların kurduğu, bir eli FETÖ’de, diğer eli Altaylı-Nazar-Kavuncu aracılığıyla dış istihbarat örgütlerinde olan “Eski Yeni Parti!”

Şu anki görünümleri, tek hedefi Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak olan parti! Hayırlısı. İYİ Parti MHP’den koptu, Ümit Özdağ da İYİ Parti’den! Özdağ yeni parti kurma çalışmalarına başladı bile. Ne olacağını göreceğiz.

HDP; Kürt siyasal hareketinin “Eski Yeni Partisi!” genel başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve örgüt yöneticileri olarak cezaevindeki sayıları, dışardakilerden daha kalabalık olan parti!

PKK Narko-Terör Örgütü Lideri Öcalan ile Erdoğan’ın talimatıyla, Türk Devlet yetkililerinin görüştüğü, AKP-HDP yetkililerinin defalarca beraber oldukları, meydanlarda Öcalan’ın mektubunu birlikte okuyup, ağıt yaktıkları, “Çözüm Süreci” adıyla terör örgütünü yeniden güçlendirdikleri parti.

AKP’nin gizli hedefi, devlet gücüyle HDP’yi yıpratıp bezdirmek, gerekiyorsa kapatma tehdidiyle yanına çekmek ve Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesini sağlamaktır. AKP, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını sürdürmesi için herkesle, gerekiyorsa şeytanla bile iş birliği yapar.

Aziz Türk milleti;

Bu yazdıklarım benim görüşlerimdir. Adı geçen partilerin yetkilileri isterlerse, kendileriyle her ortamda görüşmeye, tartışmaya hazırım. Maalesef elimizde bu partiler var. Bu kadar partiyle, bu kadar demokrasi! Fakat üzülmeyin! Türkiye büyüktür. Atlatırız bunları, biz dünyanın en deneyimli devletiyiz…

Yarın, izniniz olursa size DOĞRU Parti’yi anlatacağım. Biz kimiz? Nereden geliyoruz? Nereye gidiyoruz? Ne yapmak istiyoruz? Önümüzdeki zamanı nasıl planlıyoruz? Sizinle paylaşacağım…

Not:

MHP’yi yazamadım. “2023 yılındaki Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan’dır” diye geleceğini de Saray’a bağlayan partiyi neden yazalım ki?

Sağlık ve başarı dileklerimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap