SON DAKİKA
SON DAKİKA


Emülsiyon asfalt
20.07.2020

 Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kalkınması noktasında hayati bir proje ASFALT EMÜLSİYONU ÜRETİMİ PROJESİDİR. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin iklimsel özellikleri gereği sıcak karışım asfalt üretim mevsimi nispeten kısa olmaktadır. Bölgede yağış  üksekliğinin fazla olmasından dolayı üretim mevsiminin uzatılması, soğuk karışımların  dolayısıyla emülsiyon asfalt kullanım alanlarının belirlenerek bu alanda çalışma ve  üretim konusu gündeme alınmalıdır. Emülsiyon asfaltlar, düşük ısı gereksinimi, çevresel yönleri ve ekonomiklik derecesi gibi bakımlardan üstünlük arz etmektedir. Emülsiyonlar  gerek sıvı yalıtım uygulamalarında gerekse de sathi kaplamalar, slurry harç kaplamalar, microsurfacing uygulamaları gibi alanlarda da kullanılabilecektir.

Birçok ülkede, günümüzde temel bir ulaşım ağı inşa edilmekte olup yol yapılarının önleyici bakım ile hizmet ömürlerinin genişletilmesi acil önem taşımaktadır. Bu değişimi karşılamak için, chip seal, slurry seal, soğuk yenileme, mikrosurfacing gibi birçok yeni teknoloji hızlı  bir biçimde gelişmiştir. Bu teknolojilerin hepsi, düşük sıcaklıklarda asfalt emülsiyonlarını kullanmaktadır. Asfalt  emülsiyonlarının kullanımı, petrol kazanımları ve çevresel  koruma sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, modifiye asfalt bağlayıcıları daha iyi kıvamlılık oluşturarak, yolda adhezyon sağlamak ve kalınlık sağlamak üzere, daha iyi sıcaklık hassasiyeti ile tekerlek izi direncini de geliştirmektedirler. Emülsiyon üretimi ile birlikte bölgemizde bolca bulunan veüretimi hızlı olan mıcır sayesinde beton yolları sathi kaplama uygulaması yaparak kaplanabilecektir. Bu sayede daha konforlu ve uzun ömürlü yollara sahip olabiliriz.

Kompozit kaplama teknolojisine geçilerek yapılacak altyapı ve üstyapı iyileştirilmeleri ile mahalle ve köy yolları kompozit üstyapı türüne dönüştürülebilir ve belediye bünyesinde üretilen emülsiyonlarla sathi kaplama giydirilerek yeşil doğayla uygun kontrast da ve aynı zamanda konfor ve estetik elde edilebilir.

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap