SON DAKİKA
SON DAKİKA


Saygın insan olmak
18.01.2019

Değerli okuyucularımız, hangi insan, yaşadığı toplumda daha "saygıdeğer" olmak istemez ki? Saygınlık, her bireyin sahip olmak istediği en önemli “kişilik” özelliklerinden biri olsa gerektir. Kişi, saygınlığını koruyabildiği sürece değerli ve saygıdeğerdir. Bunun aksi, yani kişi saygınlığını yitirdiğinde sıradan insan konumuna düşer...

Lütfen dikkat ediniz! İnsanların durumunu ve ilişkilerini, gidişatını içinde bulunduğunuz ana göre değerlendirmek ve sonlandırmak, ilerleyen süreçte faydadan çok zararla karşılaşmanıza sebep olabilir. İnsanlara verdiğiniz değerden çabuk vazgeçmemeniz, yıllar içinde size gerçek sevgi ve saygı olarak geri dönecektir.

Lütfen dikkat ediniz! Hiçbir zaman, insanların yüzlerine söyleyemeyeceğiniz şeyleri arkalarından söylemeyin. Bahsettiğiniz kişileri sevmezseniz bile onlara saygı göstermelisiniz. Biliniz ki, herkesin iyi ve kötü huyları vardır, bunları dikkate alın, insanların arkasından konuşursanız itibarınız hızla kaybolacaktır. Herkesten bir şeyler öğrenebilirsiniz. Gerçek saygınlık, tevazu göstermeyi anlamaktan gelir; siz de dahil olmak üzere herkesin dünyaya sunabileceği bir şeyleri vardır.

Lütfen dikkat ediniz! Yönetici; kendisinin bir mevkiye gelmesine yardımcı olan, katkıda bulunan ve onun başarılı olması için çalışan kişilere teşekkür etmeyi bilmelidir. Ki, bu durum kişiyi yükseltir, saygınlığını doruk noktasına taşır. Yönetici; önünü açan kişi ya da kuruma saygısızlık, vefasızlık anlamına gelecek söz ve davranışlardan uzak durmalı, saygınlığına gölge düşürecek eylemlerin içinde olunmamalıdır.

Lütfen dikkat ediniz! Yürütülen bir iş esnasında, planda ters giden şeyleri olumsuz bir dille anlatmak yerine olumlu bir şekilde dillendirmeye çalışmak, etrafınızda bulunan insanların size olan saygı ve hayranlığını artıracaktır.

Lütfen dikkat ediniz! “Kurbağayı altın sandalyeye oturtmuşlar, çamura atlamış...” Sakın ha! Kurbağa misali olmayınız. Vefalı ve ketum olunuz, takdir kıymet biliniz.

Lütfen dikkat ediniz! Ben dersimi anlattım, anlamak ve yorumlamak değerli okuyucularımızın. Konuyu bir manzume ile noktalayalım:

Kıymet biçilmez cevher taşına,

Kamilce bir sarraf karışmayınca.

Kimse üstat olmaz kendi başına,

Bulup erbabını danışmayınca.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap