SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor'da her şey şeffaf mı?
14.09.2018

Trabzonspor yönetimi bilgilendirme adına yaptığı icraatları, ödemeleri kamuoyuna açıklıyor. Bu kimi çevrelerce yadırganırken kimi çevrelerce kabul görüyor. Trabzonspor’un kendi iç yönetimini tabiri caizse yatak odasını kamuoyunda paylaşması, dostlarını memnun ettiği kadar düşmanlarına da malzeme veriyor. Özellikle Galatasaray galibiyeti sonrası düzelen moraller, yenilenen hedefler, coşku dolu bir atmosferin varlığı Burak Yılmaz’ın gündem yapılmasından dolayı kursaklarda kaldı.

Trabzonspor yönetimi Burak konusunda yarattığı krizi çözemeyince en kolay yolu seçerek yine kamuoyu önüne Burak’ı atarak
sorunlar yumağıyla boğuşurken adeta bombayı kendi elinde patlatmıştır. Şayet yönetim şeffaf ise bunu diğer futbolcuların alacaklarını gündem yaratmak adına neden kamuoyuyla paylaşmıyor?

‘FEDA’YI HERKES YAPMALI

Tabii bu durumun oluşmasında mevcut yönetimden çok son üç dönemin ve onların başkanlarının suçlu olduğunu herkes biliyor.
İşte bu noktada yönetim kurulu bu üç başkanın dönemine ait harcamaları, yapılanları bayramdan sonra kamuoyuna açıklayacağını
ifade etti. En önemli şeffaflık bu olsa gerek. Çünkü futbolculara ve menajerlere kendi paralarını vermeyenler Trabzonspor’un paralarını hovardaca harcayarak kulübü bugün içinden çıkılmaz bir duruma soktular.Yönetim daha neyi bekliyor?

Açıklayın. Daha kaç bayram bekleyeceğiz?

Diğer taraftan Trabzonspor futbolculardan fedakârlık isterken, birilerinin torpiliyle çalışan, unvanını alan ve büyük maaşlı olanlardan ne kadar fedakârlık yapılmıştır, bunu da kamuoyu öğrenmek istiyor. Çalışanların işine son verildiğinde alacakları tazminatın yüksekliğine bakılınca ahbaplar çavuşları kollamışlar. Nasıl olsa Trabzonspor’un malı deniz!

USTA NASIL İBRA EDİLDİ?

Trabzonspor’un içinde bulunduğu durumu düzeltmek için yönetimin verdiği mücadele kamuoyu tarafından zaten desteklenmektedir.
Ancak şeffaflık adına kendi evladını Muharrem Usta yönetiminin sözleşmesine attırdığı imzadan sorumlu tutmak, onun performansını düşürecek eylemlerde bulunmak doğru bir yöntem değildir. 

Kaldı ki bu yönetimin Muharrem Usta’nın genel kurulda ibrası sırasında dışarı çıktığını, daha sonra da ‘biz ibra etmedik” dediğini hafızamızda saklı tutuyoruz. Kim Trabzonspor’u zarara uğratmışsa, görevini kötü kullanmaktan dava açarsa o zaman bu yönetimin şeffaf olduğuna kamuoyu inanacaktır. Trabzonspor kamu adına görev yapan bir teşekküldür. Burada görev yapanlar da sorumluluk taşımak zorundadır.

Şeffaflık demek her şeyi ortaya dökmek demek değildir. Yöneticinin akıllısı nerede söz söylemesi gerektiğini bilmeli, antrenörün
akıllısı bir sezon birlikte olacağı evladını korumasını bilmeli, futbolcunun akıllısı da sahada konuşup aldığının hakkını vermelidir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap