SON DAKİKA
SON DAKİKA


“Evde hayat var”
26.03.2020

Dünyayı saran korona virüsünden korunmak ve yayılmasını önlemek için evde kalmanın ne kadar önemli olduğunu kamu spotları, yapılan yayınlar ve bilgilendirmeler sayesinde sanırım herkes kavramıştır. Çünkü bu salgının bitmesi, sona ermesi, yayılmasını, bulaşmasını önlemekle mümkün yani temizlik, hijyen tedbirleri yanında kendini korumaya almak, temassızlık çok önemli.

Bu korunmayı sağlayabilmek için; İnsanların bir süre evlerinde vakit geçirmeleri istenmekte, “Evde Hayat Var” sloganıyla insanların evde kalması teşvik edilmekte ve desteklenmektedir.

Evde gerçekten hayat var çünkü bizim yaşadığımız yer, zamanımızın büyük bölümünün geçtiği yer zaten evlerimiz. Evlerimiz bizleri dışarıdan gelebilecek olan her türlü kötü ve olumsuz dış etmenlerden koruyan en güvenli sığınağımızdır. Her zaman söylediğim gibi “Evimiz Bizim Kalemizdir.”

Çünkü evinin içindeki yaşamı sen belirlersin. Evimiz içi, hiç kimsenin karışamadığı “Bağımsızlığımız, Cumhuriyetimizdir.”

Aynı tedbirler ofislerimiz, çalıştığımız ortamlar için de geçerli... Ayrıca bu tedbirler bizim ve sevdiklerimizin, çevremizin sağlığı için çok önemli... Toplum olarak, biraz sabır, biraz dikkatle en kısa zamanda bunun üstesinden geleceğiz. Bu “Geçici bir durum” panik yapmaya da gerek yok. Yani “Panik Yok, Tedbir Var!”

Evlerimizde, ofislerimizde, oturduğumuz yerden; yaşadığımız şehrimizde, bölgemizde, ülkemizde, dünyada olup bitenleri takip edebilmenin ne kadar büyük bir nimet ve konfor olduğunu daha çok anlayabildiğimiz bu günlerde, görsel ve yazılı basın, iletişim organları herkesin en önemli vazgeçilmezleri arasında yer aldı.

Evde geçirdiğiniz bu günlerde bir bardak çayınızı veya bir fincan kahvenizi yanınıza alıp güvenle gazete okumanın keyfine varabilirsiniz. Evinizde kitap okuyabilirsiniz, televizyon seyredebilirsiniz, bilgisayarınızdan işlerinizi takip edebilir, internetten araştırmalar yapıp, dünyayı dolaşabiliriz, dijital bağımlısı olmadan sosyal medya ya bakabilirsiniz. Uzun zamandır askıya aldığınız işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Evde ve Ofiste bir gün içinde yapacaklarınızı önceden planlayıp, çok verimli çalışabilirsiniz.

Umudunuzu kaybetmeyin sabredin, unutmayın önce sağlık! Sonra, gezmeye eğlenmeye çok vaktiniz olacak... Konfüçyüs’ün dediği gibi; “Bir insan parasını kaybetmişse, hiçbir şeyini kaybetmemiş demektir. Sıhhatini kaybetmişse hayatının yarısını kaybetmiş demektir. Ama umudunu kaybetmişse, her şeyini kaybetmiş demektir.” Kalın sağlıcakla.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap