SON DAKİKA
SON DAKİKA


Santrforsuz takımdan bu kadar!
9.03.2021

 
Trabzonspor’da Fenerbahçe maçından sonraki zihinsel ve ruhsal çöküntü devam etmektedir. Kasımpaşa maçında bu çöküntüye rağmen takımın tek gol ayağı olan Bakasetas golü atınca ve galibiyet gelince bu ruhsal çöküntünün aşılmış olduğunu düşünmüştüm. Gelen galibiyetle takımın mücadele gücü, tam kapasiteyi ortaya koyarak şampiyonluğa oynama arzusu ve takım ruhu Alanya maçına yansımadı. Bu maça çok daha büyük bir kazanma arzusuyla sahaya çıkması gerekirken takım müsabakaya zihinsel olarak hiç hazırlanmamış, kapasitesinin yüzde 50’sinde kalmış sahada ne bireysel performans olarak ne de takım performansı olarak başarılı hiçbir şey göremedik.

Mağlubiyetin nedenlerine bakacak olursak;

1- Takımın santrforu yok. Bir takım golcüsüz olur mu? Bu Djaniny’in santrfor olmadığını ancak ikinci bir forvet olduğunu görmemek için futbolu bilmemek lazım. Afobe’yi transfer edenlere soruyorum; bunu kim transfer etti? Birebirde adam geçemez, hava hakimiyeti iyi değil, hızı ve çabukluğu yetersiz. 1. Ligde bile oynayamaz. Bu adamı Trabzonspor’a kim kastı?

2- Ekuban ve Nwakeme çok yetenekli iki sporcu. Santrfor olmayınca forvet hattındaki yaptıkları tüm hamleler boşa gidiyor. Orta atıyorlar kafa vuracak adam yok. Ver-kaça girmeye çalışıyorlar santfor yok. Kimle pas alışverişinde bulunacaklar. Bunun yanında son haftalarda ukalaca çok bireysel oynayan ve çok verimsi olan Ekuban’ın da dağınıklığını düşünürsek bu takım nasıl gol atacak? Bir tek Bakasetas’ın attığı gollerle takım şampiyonluğa oynamaz.

3- Serkan, genç dinamik ve hızlı bir oyuncu. Hastalık onu çok etkilemiş. Çok güçsüz ve formsuz kalmış. Bu da özgüven kaybına neden oluyor ve sahada çok yapıyor ve hata yapıyor. Hocanın mutlaka buraya alternatif yaratıp Hüseyin’i alıştırması gerekiyor.

4- Solbek Marlon, Baker ve Flavio çok etkisiz. Bunları kim transfer etti? Bunları şampiyonluğa oynayacak Trabzonspor’da oynayamayacağını görmediniz mi?

5- Trabzonspor’da Abdullah hocaya çok iş düşüyor. Takımı zihinsel olarak iyi motive edip ayağa kaldırması gerekmekte. Aynı zamanda takım içerisindeki ağabeyler ve altyapıdan gelen sporculara çok iş düşüyor. Tekrar kenetlenip tam kapasiteyi ortaya koyarak ligi en üst noktada bitirmeleri gerekiyor. Şimdiden lige havlu atmak Trabzonspor gibi büyük bir takıma yakışmaz. Mutlaka zihinsel bir devinime ihtiyaç var.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap