SON DAKİKA
SON DAKİKA


Orta sahası güçlü olan kazandı
1.03.2021

Trabzonspor, Fenerbahçe derbisinde kazanan konuk ekip oldu. Nedenlere bakacak olursak;

1- Erol hoca çok rizikoya girdi. Pas yüzdesi yüksek, teknik kapasiteleri üst düzeyde olan fakat performans ve fizik güç olarak tartışılan Sosa ve Mesut Özil’le sahaya çıktı. Bütün müsabaka boyunca Mesut, Sosa ve Mert Hakan’lı orta saha bizim takımın orta sahasına üstünlük sağladı. Bu da bütün oyun kontrolünün Fenerbahçe’de olmasını sağladı.

2- Fenerbahçe müsabakada daha çok kazanmak istedi, daha çok motive oldu, tam kapasitesini ortaya koydu, adeta şampiyonluk maçı oynarmış gibi maça konsantre oldu. Buna karşın Trabzonspor’da maalesef bekler çok zayıf, orta sahanın temposu çok düşük ve forvetteki oyuncuları çok verimsiz olunca haliyle bordo mavili takımın müsabakayı kazanacak hakka ve güce sahip olmadığını gördük. Her zaman kötü oynayıp da kazanamazsınız.

3- Abdullah hoca Serkan’ın yerine Hüseyin Türkmen’le veya sakatlığı yoksa Kamil Ahmet’le başlamış olsaydı defansif anlamda daha güçlü olurdu. Ayrıca çok verimsiz ve kötü oynayan Ekuban’ı devrede dışarı alıp Yusuf Sarı’yı oyuna koysaydı Trabzonspor’un kazanma şansı çok daha fazla olabilirdi. Abdulkadir Parmak’ı ise çok geç oyuna aldı. Yani Abdullah hocanın oyuna müdahalelerde ve değişikliklerde çok geç kaldığını söyleyebiliriz.

4- Trabzonspor’da kanatlar çalışmadı. Merkezden de Bakasetas ve Flavio hücuma yeterli destek vermeyince, Ekuban ile Djaniny de çok formsuz olunca haliyle takımın gol yapma şansı ve maçı kazanma şansı azaldı. Kendi sahanızda gol bulamıyorsunuz böyle tesadüfi yiyeceğiniz güzel bir golden sonra mağlubiyet kaçınılmaz olur. Dün akşamki 2 Yunan 10 numarayı kıyaslarsak Pelkas’ın çok daha tempolu ve dinamik oynadığını söyleyebiliriz. Müsabakanın bir diğer önemli noktası da Pelkas’ın ortaya koyduğu performanstı.

Müsabaka boyunca daha çok topa sahip olan ve oyunun kontrolünü elinde bulunduran ve daha çok 3 puanı isteyen ve ligde var olma mücadelesi veren Fenerbahçe müsabakayı kazandı. Trabzonspor kalan haftalarda şampiyonluk yarışında kalmak için hata yapmamalı. Zirve için yeni bir galibiyet serisi yakalanması gerekiyor. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap