SON DAKİKA
SON DAKİKA


Keşke erken gol atmasaydık
28.06.2020

Oyunun başında atılan golden sonra sahada acayip bir konsantrasyon bozukluğu oldu. Halı sahada hazırlık maçı yapar gibi oynadılar. Mücadele gücünü 90 dakika bitene kadar tam kapasite kullanamayan oyuncular her türlü sonucu kabullenmek zorundadırlar. Trabzonspor kendi sahasında çok büyük yara aldı.

1-   Sezon başından beri söylüyoruz, bu kadar az antrenmanla müsabakalara hazırlanmak fiziksel olarak yeterli olmayacak. Birçok futbolcu sakatlanacak ve takımını eksik bırakacak. Hem takımın gelecekleri ile hem kendi gelecekleri ile oynayacaklar.

2-      Kadro genişliği çok önemli kulübesi güçlü olan bu yarışı önde götürecek. Maalesef Trabzonspor’da Sturridge ve Mikel’in gidişinden sonra kulübe çok zayıfladı. İki tane sakat olunca Trabzonspor’un hamle yapacak oyuncusu kalmadı. Maalesef Trabzonspor’da kulübesinin çok zengin olmadığı Ekuban ve Nwakaeme sakatlanınca yerine oyuncu koyamadığımız gerçeği ortada.

3-      Trabzonspor’da Guilherme ve sonradan oyuna giren oyuncular oyuna hiçbir katkı sağlamadılar. Ne gol atıyorlar ne gol attırıyorlar. Sonradan girip hele de bu şans buldukları dönemde Ankaragücü gibi zayıf bir takıma karşı gol atıp da attıramıyorsalar Trabzonspor, kadro oluşumunu ve oluşturmasını çok iyi değerlendirmeli. Ve izleme komitesi oluşacak kadroda ne yaptı bir kez daha sorgulanmalı.

4-      Hüseyin Hoca, takımının çok yumuşak ve militan futbol ruhuna sahip olmadığını biliyor. Trabzonspor’un dominant yöne hücumsal yönü her maçta 3 gol atmadan sahadan galip ayrılamayacağı ortaya çıkmıştır. Takım topa sahip olduğu zaman çok iyi ve çok başarılı ama top rakibe geçince tamimiyle savunma anlayışı ile bir takım şampiyon olabilir. Eğer siz Barcelona olursanız ve Messi’niz varsa olursunuz.

5-      Futbolda alan markajı vardır adam markajı vardır, özellikle defansta mutlaka alan markajından daha çok adam markajı yapılmalı, Trabzonspor sadece kendi sahasına çekilip alan markajı yapmakta. Bu yüzden sürekli gol yemekte. Ceza sahasında mutlaka adam markajı yapmalı. Bu yüzden birçok müsabakada birçok gol yemekte. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap