SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hoş geldin Avrupa
7.05.2019

Trabzonspor, çok iyi oynamasa bile Avrupa hedefi yolunda istediğini aldı. Bazı müsabakalar sonuç müsabakalarıdır. Bu maçta amaç iyi futbol değil sonuçtu. Ve sonuç da galip gelindi. Önemli olan da buydu.

1) Trabzonspor ve Kayserispor’un da hemen hemen ligde hedeflerine ulaştıkları için bu tür müsabakalara çok iyi motive olup hazırlanmaları zordu. Sporcular mutlaka saha içerisinde konsantre bozukluğu yaşarlar ve hiçbir zaman tam kapasiteyi ortaya koyamazlar. Ve takım disiplini olarak istenilen düzeye ulaşamazlar.

2) Bu tür müsabakalarda çok iyi oynamayabilirsiniz. Rakibe çok üstünlük sağlayamayabilirsiniz. Çok dağınık bir görüntü de verebilirsiniz. Bloklar arasında kopmalar olur, oyunun mesafesi uzar. Fakat önemli olan bu tür maçlarda 3 puan almaktır. Ve bu takıma moral verme açısından hem de futbolcuları gelecek hedeflere taşıma açısından çok önemli bir galibiyettir. Trabzonspor müsabakayı 4-2 kazanmıştır, tebrik edilmesi gerekmektedir.

3) Sahanın yıldızları, sürekli böyle oynaması gereken bir Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı’ydı. Abdülkadir ve Yusuf daha çok hücuma dönük oynamalı, daha çok skora katkı sağlamalılar, daha çok gol atmalılar ve asist yapmalılar artık Trabzonspor adına genç acemi yetenek futbolcu sınıfından çıkıp takımı sonuca taşıyacak yıldız ve sonuç üreten oyuncu olmalılar. Bunlara ilaveden Hüseyin takımın bir başka yıldızıydı.

4)Trabzonspor’da ise en büyük sorun ise Rodallega’nın aşırı egoist bencil oynaması, diğer futbolcuların yapmış oldukları üçüncü bölgede bir çok güzel paslaşmaya yanıt vermemesi, bir çok pozisyonda bencil davranıp topu gereksiz kaleye şut atması ve arkadaşlarının da motivasyonunu düşürüyor. Herhalde bu yıl takımdan ayrılacağı için yapıyor sanırım. Çünkü eski Rodallega’yı arıyoruz.

Trabzonspor sonuçta başarılı bir maç çıkartmıştır. Ünal hocanın hamleleri doğrudur, rakibi iyi analiz etmiştir. Oyuncu değişiklikleri doğru yapmıştır. Fakat Olcay’ın oyuna katkı sağlayamamayışı ve Ekuban gibi çok hızlı bir oyuncuyu kullanamamayışı, oyundaki etkili akınların çok daha fazla olmasını engelledi. Ekuban Burak Yılmaz gibi çok hızlı bir oyuncu, mutlaka defansta kaleci arasındaki Burak Yılmaz gibi koşular yapmalı ve orada topla buluşup goller atmalı ve attırmalı. Ekuban gelecek bu stilde oynarsa Burak Yılmaz gibi ortaya başarılı performans koyar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap