SON DAKİKA
SON DAKİKA


Forvette kimse sakatlanmasın!
5.02.2021

Trabzonspor, Denizli müsabakasından 3 puan aldığı için çok önemli bir başarıyla bu haftayı geçirdi. Ama sonuç olarak geçirdi. Futbol olarak aynı şeyi bu maç için söyleyemeyeceğiz. Bunun nedenlerine bakacak olursak;

1- Trabzonspor, rakibin lig sıralamasında sonuncu olduğunu gördüğü için ‘nasılsa kazanırız’ anlayışıyla girip müsabakaya zihinsel olarak iyi hazırlanamadı. Motivasyonu çok düşüktü. Müsabakayı çoğu futbolcu kaderine bıraktı.

2- Şampiyonluğa oynayan bir takım her müsabakayı şampiyonluk maçı gibi görüp karşılaşmaya öyle motive olup taktik, oyun ve mevki disiplini ie beraber tam kapasitesini ortaya koyar.

3- Buradan gördüğümüz şu: Bu tür müsabakalarda daha çok Trabzonsporlu oyuncular daha çok koşmalı, mücadele etmeli ve rakibe baskı ve pres yapmalı. Sahada vermiş olduğu mücadele ile rakibe ‘biz maçı kazanacağız’ mesajını vermeli.

4- Djaniny her geçen gün kendini geliştirerek yaratıcılığını çok daha farklı bir şekilde hızıyla birleştirerek rakip ceza sahasında mükemmel çalımlar atıp, asistler yapmakta. Eğer Sörloth gibi Trabzonspor’un gol sorununa çözüm üretip goller atmaya başlarsa ve daha çok cezas sahası içinde kalıp gol vuruş yükseltebilirse Trabzonspor’un şampiyonluk potasına çok daha erken gireceği kesindir.

5- Trabzonspor futbol takımında biraz Beşiktaş gibi yorgunluk görmekteyiz. Beşiktaş maçından sonra takımın temposunun ve hızının biraz düştüğünü görmekteyiz. Nwakeme gibi bazı oyuncularda yorgunluk var. Abdullah hoca fırsatını bulduğunda rotasyona giderek bazı oyuncuları dinlendirmeli. Özellikle forvetteki DJANİNY, EKUBAN ve NWAKEME’nin yokluğunda yerine koyulacak isim yok. Maalesef sezon başındaki kadro oluşumu ve transferler yanlış yapılmış ve özellikle hücumda Afobe, Plaza, Diabate gibi isimler çok yetesiz kalmıştı.

Maçın oyuncusu: Bakasetas

Yunan on numara Trabzonspor formasıyla ilk kez onbirde çıktığı karşılaşmada galibiyeti getiren golü atarak maçın ismi oldu. Ama tüm takımı tebrik etmek lazım

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap