SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu taraftar kafasıyla şampiyonluk çok zor!
13.09.2021

Trabzonspor, Galatasaray derbisinde büyük bir avantajı kaybetti. 2-2’lik sonucun nedenlerine bakacak olursak;

1-Futbolun bir hücum prensipleri var bir de savunma prensipleri var. Trabzonspor hücum olarak çok yetenekli ve yaratıcı oyunculara sahip. Fakat özellikle kanatlardan gelen ortalarda hücum organizasyonu olarak hangi futbolcunun nereye koşacağıdönen topları kimin alacağı maalesef yeterince çalışılıp olgunlaştırılmamış.

2-Rakip Bakasetas’ı durdurduğu zaman, forvet ve orta sahadaki iletişimi ve pas bağlantılarını yapacak mutlaka bir B planı hazırlanmalı. Bu durumlarda Hamsik devreye sokulmalı, orta sahada üstünlük ele geçirilmeli ve Bakasetas markajdan kurtarılmalıdır.

3- Takım akın yaptıktan sonra rakibin yapacağı hızlı hücumlara ve kontra ataklara karşı çok çabuk topun arkasına geçilmeli, rakibe boş alan bırakmamalı, baskı ve pres yaparak tüm pas bağlantıları kesilmelidir.

4- Stoperler kendi aralarında iletişim kurmuyorlar. Rakip santraforlar çok uzak durarak rahat oynamalarına müsaade ediyorlar. 2 bekin de oyuna pek katkısı olmadı. Bireysel hatalar da fazla olunca beraberlikle iyi bir sonuç.

 

Dünyada kendi yetiştirmiş olduğu futbolcularını yuhlayan ve küfür eden taraftar sıralaması yapılsa maalesef Trabzonspor taraftarı 1’inci çıkar. Abdülkadir Ömür’e yapılan bu tepki oyuncunun şahsına değil, Trabzonspor formasına ve değerlerinedir. Kesinlikle kınıyorum. Yıllarca bana ve altyapıdan yetişen birçok oyuncumuza aynı tepkiler olmuştur. Bu çağda bu kadar bilinçsiz taraftarla başarı çok zordur.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap