SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bakasetas Bakasetas Bakasetas
14.02.2021
Trabzonspor galibiyet serisine devam ediyor. Zaman zaman kötü oynasanız bile, istediğiniz performansınızı sahaya veremeseniz de çok iyi oynamadan kazanmak da önemli. Müsabaka’nın analizini yapacak olursak;

1- Forvet hattındaki Ekuban, Nwakeme ve Djaniny çok basit top kayıpları yaptılar. Çalım girişimlerinin çoğunda başarısız oldular. Birbirleriyle pas alışverişinde bulunmuyorlar. Aralarında yeterli iletişim yok. Birbirlerinden çok kopuk oynuyorlar. Bu da Trabzonspor’un hücum hattında verimliliği düşürüyor ve pozisyon kısırlığı yaratıyor. 
2- Djaniny ve Ekuban’ın daha çok mevki disiplinine ve uygulanan taktiğe sadık kalmaları gerekiyor. Daha garanti tercihlerde bulunmalılar. İhtiyaçları olan boş alanları erken hamle yaparak kapatmamalılar. 
3- Geldiği günden beri atmış olduğu golle ve kazandırdığı puanlarla takıma büyük katkı sağlayan Bakasetas, hem oyunu 2 yönlü oynayabiliyor hem pas yüzdesi çok yüksek. Futbolun gizli silahı dönen topları alamıyordu. Bakasetas sezgileriyle bütün dönen topları kazanarak Trabzonspor’un bir eksik yönünü daha gidermiş oldu. 
4- İlk defa bloklar arasında kopma oldu. Trabzonspor oyunu 70 metrede oynadı ve rakibe çok fazla boş alanlar bıraktı. Rakibin top oynamasına izin verdi. Fakat Edgar ve Hugo’nun alan ve adam markajındaki başarıları ve birbirlerinin kademelerine iyi girmeleri birçok rakip akınını etkisiz hale getirdi.
5- Abdullah hoca mükemmel bir Trabzonspor ruhu yarattı. Futboldaşlık felsefesini mükemmel seviyeye çıkardı. Koşan, mücadele eden, savaşan; kötü oynasa bile mücadele gücünden vazgeçmeyen bir takım oluşturmak Trabzonspor’un başarısındaki en önemli nedenlerden bir tanesi. Bu kadar eski kadroya rağmen alınan 3 puan çok önemliydi. Eğer Trabzonspor’da Djaniny, Sörloth’un attığı gollerin yarısını atabilirse Trabzonspor’un zirve yarışında olacağı kesindir.

Maçın oyuncusu: Bakasetas

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap