SON DAKİKA
SON DAKİKA


Alanya’ya Hazırız
8.11.2019

Trabzonspor bu kadar sakat oyuncusu ile bu kadar genç kadrosu ile iki kulvarda yarışamayacağı kesindi ve deplasmanda ortaya iyi mücadele koymasına rağmen Krasnodar karşında mağlubiyetle ayrıldı. Nedenlerine bakacak olursak

1-takımın en iyi 6 tane oyuncusu sakat olunca hem ligde hem Avrupa kupalarında bu kısıtlı ve genç kadro ile mücadele etme ve başarılı olma şansı yoktu. Ünal hoca mecburen rotasyon yaptı ve bu rotasyon sonucunda hem oyundan ve mücadeleden memnun kalsak bile sonuç olarak sahadan mağlubiyetle ayrılmak, tecrübesizliğin tamamı ile göstergesiydi.

2- genç oyunculara Ünal Hoca çok şans verdi. Onların da geleceğe hazırlama ve kazandırma adına büyük fırsatlar verdi. Gençler çok yürekten çok gönülden tam kapasite ortaya koyarak oynadılar. Ve mükemmel mücadele ettiler. Avrupa kupalarında ki performans eksiklikleri ve tecrübesizlikleri ön plana çıktı. Çok pas hatası yaptılar. Özellikle orta sahada çok top kaybettiler. Özellikle hızlı ve tempolu başlaması gereken kontra atakları bir türlü başlatamadılar. Ve oyunun üstünlüğünü rakibe kaptırmış oldular

3- genç oyuncular içerisinde santrafor Muhammed Akpınar, sağ bek Serkan Osma ortaya çok başarılı performans koydular özellikle santrafor Muhammed çok top kaybetmesine rağmen fizik gücü ile rakibe yapmış olduğu baskı ve presle kolektif oyuna uyum anlayışı ile mükemmel bir santrafor olacağı mesajını verdi. Gelecekte (Fenerbahçe’de ki Vedat Muriç’in) özelliklerini taşımakta ama Vedat Muriç’ten çok daha yetenekli, çok daha tekniği iyi çok daha iyi bir santrafor olacağını görmekteyiz ve olacaktır da. Genç Serkan ise çabukluğu ile hızı ile top tekniği ile biraz daha kuvvetlendiği zaman çok iyi bir sağ bek olacağını, ileride Pereira’nın yerini dolduracağı gözükmekte.

4- oyuna iyi başlayan Trabzonspor defansta ki büyük hatalarından dolayı rakibe çok gol pozisyonu verdi. Ve çok gereksiz gol yedi. İki stoperde Campi ve Fernandes alan ve adam markajında çok başarısız oldullar. Özellikle Campi, çok ağır ve yavaş oluşu, rakibin yapmış olduğu merkezden birçok akınlarda kademelere giremeyip zamanında doğru pozisyon alamayıp ve hatalar yapınca rakip girmiş olduğu net olmayan birçok pozisyonu gole çevirdi.

5- Ünal Hoca, rakibi iyi analiz etti. Taktik ve sistem doğru idi fakat bazı müsabakalarda oyuncuların tecrübesi ve kalitesi, seviyesi maalesef sonucu ve skoru belirlemede en önemli unsur oluyor. iki takımı oyuncu kadrosu olarak kıyasladığımız da rakibin çok daha tecrübeli ve özellikle yetenekli ve sonucu belirleyici olduğu görülmektedir. Buna da hocanın yapacağı hiçbir şey yoktur.

6- Trabzonspor, bu kadrosu ile sadece Türkiye Ligi’nde ancak santrforluğa oynayabilir Avrupa kupalarından elenmesini isteyemeyiz ama tek kulvarda yarışması sadece şampiyonluğa odaklanması ve hafta sonu Alanya maçına hazırlanması çok daha önemliydi. Bu düşünce içerisinde müsabakaya çıkıldı. Tam kapasite ortaya koymak kolay değildi ister istemez bir motivasyon düşüklüğü vardı. Bu da normaldi. Bir an önce bu maçı unutup ligin gerisini etkileyecek olan Alanya maçına hazırlanmalı ve hem fiziksel hem zihinsel hazırlanmalı ve bu maçı şampiyonluk maçı gibi oynamalıdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap