SON DAKİKA
SON DAKİKA


Neden Trabzon?
21.02.2021

Son günlerdeki koronavirüs açıklamalarında Karadeniz bölgesi ve özellikle Trabzon’daki hastalık  yayılma yüzdesi en üst seviyelerde.

Sokağa çıkma kısıtlamalarına uyulmamakta ve devamlı ihlal edilmektedir. Koronavirüs salgınıyla mücadele toplumsal ve bireysel sağlığın korunmasına yönelik uygulanan; sokağa çıkma kısıtlamasına devam edilmektedir.

Türkiye’de son kısıtlamalar da 29 bin kişi kısıtlamaları ihlal etmiş ve para cezası uygulanmıştır.

3.dalganın eşiğindeyiz. Böyle devam ederse 3. dalga önlemeyecek gibi görünüyor. Türkiye’de ağırlıklı İngiltere varyantının görüldüğü söylenmektedir. İngiltere mutasyonunun bulaşma hızının yüksek olmadı endişe yaratmaktadır. Şu anda Türkiye’de bu varyant yayılmaktadır. Kısıtlamalara devam etmek zorundayız.

Aşılamaya uyacağız; süratle aşılanmaya bakacağız. Önlemlerin gevşetilmesi durumunda bu virüs daha da artacaktır.

Şu anda mevcut önlemleri devam ettirmek, önerilere harfiyen uymak zorundayız.

Bu önlemleri gevşetmeye başlarsak o zaman 3.dalga başlar. Sonuç olarak şehrimizde sokağa çıkma kısıtlamalarına pek kimse uymuyor, herkes dışarda geziyor. Bu sebepten dolayı bölgemiz ve şehrimizde hastalıkta en ön sırada seyrediyor, tavan yapmış durumda. Günlük yaşantımızda maske takmamak, yasaklı günlerde dışarı çıkmak, misafirliğe gitmek,  misafir kabul etmek bu hastalığın artmasına sebep oluyor.

Bölgemizin şehrimizin güzel insanları gelin hep beraber kurallara uyalım ve bu hastalığa meydan okuyalım. İyi haberlerle yaşayalım.

Toplumumuza sıhhatli ve mutlu yaşam dileklerimle.

Hoşça kalın.

3 ana kuralımızı unutmayalım;

MASKE- MESAFE- HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap