SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kütüphaneler Haftası
4.04.2021

Önemli gün ve haftalar topluma büyük olayların anımsatıldığı ya da önemli gerçeklere dikkatlerin çekildiği zamanlardır. Mart ayının son pazartesi günü başlayan hafta da “Kütüphaneler Haftası’’dır.

Teknolojinin okuma, yöntem, araç ve alışkanlıklarımızı etkilediği bu çağda kütüphaneler hala bilginin ve kültürün kaleleri olma özelliğini korumaktadır. Çünkü kütüphaneler kitapların yalnızca muhafaza edildiği binalar değil, bir ülke veya bir şehir için övünç kaynaklarıdır, insanlar için bir hatırlatmadır.

Her gün önünden geçip gittiğimiz bir şehir kütüphanesinde yüzlerce yılın birikimi durmaktadır. Başka bir deyişle bizim çoğu zaman merak bile etmediğimiz kütüphaneler zihnimizin ve ruhumuzun yorgunluğunu tedavi edecek bir hastane, sıkıntılarımızı azaltacak bilgisel bir panayır değil midir? Kitap nedir? Birbirine dikilmiş, zımbalanmış kağıtlar mıdır yalnızca? Yoksa bizden önceki nesillerin bize bıraktığı paha biçilmez hazineler mi?

İşte Kütüphaneler Haftası bu yüzden kutlanır. Kitabı okumayı anımsatmak, insanları sanatın, bilimin yörüngesine çekmek için... Hayatımızı daha değerli hale getirmek istiyorsak geçen zamanlarımızı harcamamış olmalıyız.

Okumak, bir bireyin insana borcudur… Ortak birimden pay almaktır. Bu öyle bir hazinedir ki ne kadar çok kişiye paylaştırılırsa o kadar artacaktır.

Kütüphanelerde görev yapacak insanlar; üniversitelerin ilgili bölümlerini bitirmiş olmalıdır, yani işleri okumak isteyenlere yardım etmektir.

Bulunduğumuz yerdeki kütüphanelerin zenginleşmesi için oralara kitap armağan etmeliyiz, bu mekanları temiz tutmalıyız, kimseyi rahatsız etmemeliyiz. Sükunet içinde bir kitabın bize sunduğu basamakları tırmanarak insan olmanın zirvesine ulaşmalıyız.

İyi hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım:

MASKE, MESAFE, HİJYEN.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap