SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlköğretim haftası
20.09.2020

 
İlköğretim haftası her yıl Eylül ayı’nın üçüncü haftasında kutlanır.

Yasalarımıza göre ilköğretim temel öğretim olup zorunlu ve parasızdır.

Her yıl okulların açıldığı hafta ilköğretim okullarımızda ilköğretim haftası olarak kutlanır. Bu hafta Milli Eğitim Bakanlığınca televizyon, radyo ve internetten konuşmalar ile açılır. Okullarımızda törenler düzenlenir, okul müdürleri ve öğretmenler eğitimin faydalarını, okuma -yazma bilmenin önemi üzerinde dururlar. Herkes şunu bilmeli ki hayatta başarılı olmanın yolu okumak ve yazmaktan geçer. Günümüzde okuma -yazma bilmeyen bir kişinin başarılı olması düşünülemez.

Atatürk’ün özlediği çağdaş uygarlık,gençlerin ilköğretim haftası’nda ortaya koyduğu öğretimin ve okuma yazmanın kişiye ve topluma sağladığı yararların anlatıldığı bir haftadır.

Milli eğitim bakanlığı; okuma yazmayı yaygınlaştırmak ve okuma yazması olmayan vatandaşları bırakmamak amacı ile yetişkinler için de kurslar açmaktadır. Bu kurslara her yıl çok sayıda vatandaşımız katılmakta ve bu sayede okur yazar oranımız gittikçe artmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı bu kurslar sayesinde yakın gelecekte okuma yazma oranı bakımından diğer gelişmiş ülkelerin seviyesini yakalamayı hedeflemektedir.

İlköğretim haftası’nda; çevremizde okumanın -yazmanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlatmalıyız.Bilgi;iyiyi kötüden; doğruyu yanlıştan ayırmayı sağlar.Gelişmiş ülkelerdeki refah seviyesine ulaşabilmek için bilgi ve birikimlerimizi artırmalıyız. Bu ancak İlköğretime gereken değeri vermekle mümkün olabilecek bir hedeftir.

İlköğretim davası insan olma, ulus olma davasıdır.

Bütün öğrencilerimize hayırlı ve sıhhatli bir öğretim yılı diliyorum.

3 temel kuralımızı unutmayalım;


MASKE-MESAFE-HİJYEN

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap