SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zor Oldu, İyi Oldu!
15.01.2023

Süper Ligde haftalar ilerledikçe zirvedeki takımlar aradaki farkı açmaya başladı. Trabzonspor da Alanya’daki kötü skorun ardından hedeften uzaklaşmama adına, puan cetvelinde kendinden yukarıda bulunan güçlü rakibi Başakşehir karşısına mutlak kazanmak için çıktı. 

Alanya kabusunun küskünlüğüne karşın tribün desteğini coşkulu biçimde arkasına alan bordo mavililer, hayli endişeli ve tedirgin başladığı maçta kısa sürede üstünlüğü ele aldı. Rakibe yarı alanında baskı yaparak hataya zorladı. Çok geçmeden amacına ulaştı. Golü bulduktan sonra tempoyu artırsa da bu kez gol bölgelerinde beceriksiz davrandı.

Buna karşın Başakşehir takımı hakem desteğini arkasına alsa da devre arasına yenik gitmekten kurtulamadı.

Trabzonspor ikinci yarıya da iyi başladı. Pozisyon buldu ama kendini skor olarak rahatlatacak golü bulamadı. Bu durum Başakşehir’in iştahını kabarttı ve giderek üstünlüğü ele aldı. Bordo mavililere zor anlar yaşattı. Abdullah Avcı’nın kenardan takviyeleri de bu durumu değiştirmedi. Uzatmaların son dakikasına kadar etkili ataklarla en azından beraberliği kovalayan konuk ekip amacına ulaşamadı.

Trabzonspor gibi bir takım evinde bu kadar baskı yememeli. Avcı’nın müdahaleleri yetersizdi. Marek Hamşik gibi bir oyuncun varsa, orta alanda üstelik bu kadar baskı yerken onu kulübede tutamazsınız.

Her şeye rağmen, 3 puan zirve mücadelesi içinde yer almak adına çok önemliydi. Özetle zor oldu ama iyi oldu…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap