SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zamana ihtiyaç var!
3.09.2022

Hafta içinde baş döndürücü  transfer hareketliliğiyle şampiyon  kadrosunu 13 yeni oyuncuyla güçlendiren (!) Trabzonspor, Ligin yeni ekibi, sadece bir puanlı ve son üç maçta gol atamayan Ümraniyespor’a konuk oldu. Kulübede ve tribündeki oyuncu kapasitesi hayli zengin olan Abdullah Avcı, alışılmış kadrosunda Siopis yerine yeni transfer Gbamin’e şans verdi. Galatasaray karşısında sakatlığından mı, gitmek istediğinden mi oynamadığı henüz belli olmayan Abdülkadir Ömür’ü de ilk onbirde kullandı.

Ümraniyespor karşısında Trabzonspor beklenen futbolunu sergileyemese de ilk yarıda genel olarak oyuna hakim olan taraftı. Ancak bu hakimiyet pozisyon üretimine katkı vermedi. Trezeguet iki fırsat yakaladı. İlkinde kaleci, ikincisinde ise savunma engeline takıldı. Bunlara bir de Bakasetas’ın az farkla auta giden vuruşunu ekleyebiliriz. İlk yarının Bordo mavililer açısından bir diğer  olumsuzluğu uzatma dakikalarında Dorukhan’ın sakatlanması oldu.

Abdullah Avcı ikinci yarıya başlarken Dorukhan’nın yerine Larsen’i sahaya sürdü ve Djaniny’i çıkarıp yeni transfer, geçen sezonun gol kralı Umut Bozok’u aldı.

Bu değişiklikler de beklenen farklılığı yaratmadı. Ama Trabzonspor’un oyunu kontrolü sürdü. Nitekim Bakasetas’ın sert vuruşunda Serkan’ın sakatlanma pahasına çıkardığı topu Trezeguet tamamladı ve beklenen gol geldi.

Gol sonrası oyunun kontrolü Ümraniyespor’a geçti. Bordo mavililer ciddi baskı yedi. Ama savunmadan çabuk çıktığı toplarla da pozisyonlar bulsa da farkı artırmadı.

Hamşik girdikten sonra oyunda denge sağlansa da Ümraniyespor etkili gözüktü ama bu etkinlik skoru değiştirecek düzeyde olmadı.

Trabzonspor böylece 3 puanın sahibi olurken, yeni transferlerinin takıma adaptasyonu için zamana ihtiyaç duyduğu gerçeğiyle bu maçta net biçimde yüzleşti.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap