SON DAKİKA
SON DAKİKA


Var'a takılmak
8.03.2020

Kamil Ahmet’in olağanüstü çabasıyla hazırlayıp, Ekuban’a gol vuruşu yapmasını sağlayan pozisyona kadar geçen ilk 20 dakikalık sürede oyunu kontrol eden taraf Gaziantep FK oldu. Ev sahibi ekip karşılaşmanın bu bölümünde etkili oyunuyla pozisyonlar da buldu. Ancak her zamanki gibi gününde olan Uğurcan kritik müdahalelerle takımının ayakta kalmasını sağladı. Böylece bu bölümü hasarsız atlatan Trabzonspor, kötü oynadığı dönemlerde skor üretmeyi sağlayabilen takım olma özelliğini bu maçta da kullandı ve Ekuban ile öne geçti. Gol sonrası da ilk yarı bitene kadar oyunu dengede tutmayı başardı. İkinci yarı tıpkı ilk 45 dakikadaki gibi başladı. Gaziantep FK çok etkili geldi. Trabzonspor savunmasının bunaldığı anlarda bu kez Uğurcan’ın bireysel yetenekleri de yeterli olmadı ve eşitlik golü geldi.

 

Trabzonspor hiçbir maçın oynanmadan kazanılamayacağı gerçeğini Kayode’nin golünden sonra anladı ve rakip kalede varlığını hissettirmeye başladı. Ama özellikle Sosa’nın gününde olmayışı nedeniyle üçüncü bölgeye rakibi rahatsız edecek toplar atılamadı. Hüseyin Çimşir, bu durumu gidermek için sırasıyla Guilherme ve Abdülkadir Ömür takviyelerini yaptı. Buna rağmen bordo mavililer hücum aksiyonlarını tehlikeli sayılabilecek boyuta ulaştıramadığı gibi ev sahibi ekibin kontrataklarla kalesine geldiği dönemlerde sıkıntı yaşadı. Maçın kaderini uzatmalarda VAR sistemi belirledi. Nwakaeme’nin topu filelere gönderdiği pozisyonun orta Alana yakın bölümündeki başlangıcında Abdülkadir Ömür’ün rakibiyle mücadelesi VAR’a takıldı. Halis Özkahya uyarı üzerine izlediği pozisyonda faul kararı verdi. Oysa ki Abdülkadir Ömür rakipten önce topa vurmuştu. Böylece olan Trabzonspor’un şampiyonluk yarışında büyük önem taşıyan iki puanına oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap