SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sadece 3 puan
5.02.2021

Önce Süper Kupa’yı kazanması, hemen ardından lig lideri Beşiktaş’ı deplasmanda yenmesiyle büyük sükse yapan Trabzonspor’dan,  lig sonuncusu Denizlispor ile oynayacağı maçla ilgili beklenti büyüktü.

Karşılaşmanın ilk 25 dakikasında bordo mavililer, maça bir türlü tempo kazandıramadığı futboluyla beklentileri karşılamaktan çık uzak görüntü verdi. Ancak sonrasında oyunu hareketlendirerek rakip kalede varlığını hissettirmeye başladı. Özellikle Djaniny’i, taşıdığı toplarla arkadaşlarına pozisyon hazırladı. Bunlardan birinde Ekuban direk engelini aşamadı. Uzatma bölümlerinde de Ekuban’ın ceza alanında düşürülmesini VAR’dan da izlediği halde hakemin penaltıyı vermemesi, Trabzonspor’un iyi top yaptığı oyunun bu bölümünde gol bulmasını engelledi.

Trabzonspor baskı oyununu ikinci yarıda da sürdürdü. Konuk Denizlispor ise bu baskıya karşı kalabalık savunmayla önlem almak istedi. Oyun genelde rakip ceza alanına yakın bölgede oynanmasına karşım pozisyon üretmekte zorlanan bordo mavililer aradıkları gole 61. dakikada karambol olarak nitelendirilebilecek bir pozisyonda yeni transferi Bakasetas’ın düzgün vuruşuyla ulaştı.

Golden sonra Denizlispor eşitlik için oyunu Trabzonspor yarı alanına yıktı. Bordo mavililer ciddi baskı yedikleri halde Abdullah Avcı bu duruma önlem almak için nedense 79.dakikaya kadar bekledi. Bu maçta puan kaybı olsaydı Avcı büyük eleştiriler alabilirdi.

Seyir zevki yüksek olmasa da istatistiklerin tümü lehine olan Trabzonspor için bu galibiyet çok önemliydi. Zira bu üç puan dördüncü sıraya yükselmesini sağladı. Böylece puan cetvelinin ilk 4 sırasını 4 büyükler bu sezon ilk kez paylaşmış oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap