SON DAKİKA
SON DAKİKA


Maalesef
1.03.2021

İki takım arasındaki ezeli rekabet bir yana, skoru ligin zirve mücadelesine önemli derecede etki edecek karşılaşma öncesinde Trabzonspor rahat, Fenerbahçe ise gergin olan taraftı. Çünkü kötü sonuç halinde Trabzonspor’un, dolayısıyla Abdullah Avcı’nın kredisi vardı. Ancak Fenerbahçe’de Erol Bulut topun ağzında bir isimdi. Kaybetmesi halinde, Fenerbahçe’nin yarışta ciddi yara alması nedeniyle görevini sürdürmesi neredeyse mümkün olmayacaktı. Bu nedenle ideale yakın kadroyla çıkan bordo mavililere karşı Erol Bulut, ilk onbirinde radikal değişiklikler yaparak takımını sahaya sürdü. Bu müdahale sarı lacivertlilere olumlu yansıdı. İlk yarıda etkili oynadılar. Topa daha çok sahip oldular, kanatları iyi kullandılar. Pozisyonlar buldular. Ev sahibi Trabzonspor ise yediği baskı sonrası çabuk çıkarak ya da uzun toplarla rakip kaleye gitmeyi amaçladı. 40 dakika bunu pek başaramadı. Ama ilk yarının son beş dakikasında kendini buldu ve etkili olmaya başladı. Pozisyon da üretti ama sonuç alamadı.

Trabzonspor ikinci yarıya daha derli toplu başladı. Oyunda dengeyi kurmuş, rakip yarı alanda daha fazla görülmeye başlamıştı. Ama Erol Bulut, kulübeden arka arkaya 4 kritik müdahaleyle oyunun seyrini değiştirdi. Yorulan takımına bir anlamda nefes yükledi. Fenerbahçe Trabzonspor’u yeniden zorlamaya başladı. Bordo mavililer orta alanda çıkmaya çalışırken Serkan’ın kaptırdığı topla başlayan hatalar zinciri, Pelkas’ı top sürerken sadece izleyen savunmacılar ve gole kadar çok başarılı olan Uğurcan’la devam etti. Sarı lacivertliler öne geçti.

Golden sonra Avcı değişikliklere gitti ama geç kalmıştı. Fenerbahçe skoru korumak için savunmaya çekilince Trabzonspor baskı kurdu, pozisyonlar da yakaladı. Çok basit goller kaçırdı. Golcülerin son vuruş beceriksizlikleri, kale sahasında ıska geçmeleri yetmezmiş gibi hakemler skorda direkt etkili oldu. Ekuban ve Bakasetas’a yapılan penaltılık hareketleri Yaşar Kemal Uğurlu ve VAR sistemi görmezden geldi. Böylece Trabzonspor maalesef şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap