SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hiç yakışmadı!
29.12.2022

Trabzonspor, lig lideri ezeli rakibi Fenerbahçe’ye karşı aldığı net galibiyetin ardından, bu kez deplasmanda bir başka İstanbul takımı Karagümrük ile karşı karşıya geldi.

3 gün önceki zaferin verdiği özgüven ve rakibinin düşme hattında olması, bordo mavililerin bu maça yeterince konsantre olmasını özellikle ilk yarıda net bir şekilde olumsuz etkiledi. Oysa ki Fenerbahçe maçındaki kadroyu Karsen - Hüseyin değişikliğiyle korurken, ilk 45 dakikada topa sahip olma konusunda rakibine ezici baskı kurmasına karşım skor üretememesi Trabzonspor’a pahalıya mal oldu. 3 büyük hata 2 gol ve bir kırmızı kart getirdi. İlk golde Uğurcan’ın bireysel, ikincisinde savunmanın yerleşim hataları, kırmızı kart pozisyonu öncesi Bartra’nın topla gereksiz fazla oynaması affedilir gibi değildi. Öyle de oldu. Bordo mavililer ilk yarı sonunda soyunma odasına yenik ve bir kişi eksik gitmek zorunda kaldı.

Larsen ve Gbamin takviyelerini yapan Trabzonspor ikinci yarıya hızlı başladı.  Coley’in ikinci sarıdan atılmasından sonra oyuncu sayıları eşitlenince bordo mavililerin baskısı daha da arttı. Ancak kalecisi Batuhan’ın gününde olmasıyla tehlikeleri kolay atlatan Karagümrük çabuk çıkışlarla tehlikeli olmaya devam etti. Nitekim eşitlik sayısı kovalanırken Uğurcan yine bir basit gole daha izin verince fark ikiye çıktı ve oyun koptu.  Trabzonspor kontrolsüz yüklendi. Avcı Hügo’yu da oyundan alıp savunma güvenliğini  tümüyle riske edince Karagümrük bu durumu hem de Trabzonspor’dan aldığı Kouassi ile affetmedi. Böylece ortaya Trabzonspor’a hiç de yakışmayan 1-4’lük skor çıktı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap