SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hesaplar Tutmadı!
11.10.2022

Trabzonspor,  Kasımpaşa maçına, Monaco karşısındaki kötü oyun ve skorun yarattığı demoralize durumu unutturmak için çıktı. Başakşehir’in Sivasspor’a puan kaybetmesi halinde liderliği getirecek 3 puanla Avrupa Ligi’nde perşembe akşamı Monaco önünde hem ilk iki için iddiasını sürdürmek hem de rövanşı alacak moral motivasyonu kovaladı. Bu arada bordo mavililer Beşiktaş ile hafta sonu 8 gündeki üçüncü zorlu maçını da düşünerek mücadele etti.

Bütün bu faktörler, bir an önce skor üretmek isteyen hırslı bir Trabzonspor ortaya çıkardı. Ama

bu hırs bir türlü üretkenliğe dönüşmedi. Öyleki Trabzonspor ilk 45 dakikada rakip kalede tehlike yaratacak tek bir pozisyon yakalayamadı. Kasımpaşa da ev sahibi ekibe ayak uydurdu. Kontrollü oyunu tercih ederek ilk yarının golsüz bitmesine katkı sağladı!

Siopis - Djaniny değişikliğiyle çıkılan ikinci yarıya bu oyuncu hareket getirdi. Nitekim onun başlattığı pozisyonda Hamşik rakip kaleye ilk şutu attı, kaleci Ertuğrul mutlak golü çıkardı.

Abdullah Avcı oyuna çok geçmeden kritik müdahaleler yaptı. Umut Bozok ve Gbamin’i sahaya sürdü. Yusuf Yazıcı ile Hamşik’i çıkardı. O ana kadar takımın en iyisi Hamşik’i in oyundan alınması kafaları karıştırdı. Bu hamlelerle hücum gücünü artırsa da Trabzonspor orta alanda sıkıntı yaşadı. Ama Kasımpaşa bu aksaklığı yeterince

değerlendiremedi.

Avcı galibiyet için bütün riskleri alırken savunmadan Bartra’yı çıkardı, Bardhi’yi sahaya sürdü.

Hücum bölgesi hayli zengin olsa da bu bölgeye top taşıyacak oyuncu olmaması, pozisyon kısırlığının sürmesine neden oldu. Abdullah Avcı son 10 dakikaya kadar bekledi. Bu durumu gidermek için santrafor Gomez’in yerine Abdülkadir Ömür’ü aldı. Nitekim Abdulkadir Ömür, “al da at” dercesine pas çıkarsa da Umut Bozok topa dokunmayarak bu fırsatı kaçırdı. Bu da koca 90 dakikaya sığan sadece ikinci pozisyon oldu.

Karşılaşma golsüz sonuçlandı. Böylece Trabzonspor bir puan alsa da, Başakşehir’in kendi sahasında yenildiği gecede liderliği kaçırmış oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap