SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hedefe bir adım daha
5.12.2021

Şampiyonluk yolunda rakipleriyle puan farkını arttırdıkça rehavete kapılmayıp, her maçı bir final gibi gören Trabzonspor, bunun meyvelerini oyun olarak olmasa da puanlarla toplamaya devam ediyor.

Adanademirspor karşılaşması da tam böyle oldu. Konuk ekip oynadı, pozisyon buldu ama fırsatları değerlendiremedi. Trabzonspor ise rakibi yarı alanında kabul edip çabuk çıktığı ataklarla gol aradı. İlk 25 dakikada istediğini gerçekleştiremese de pas trafiğini mükemmele yakın yapıp rakip kaleye gittiği ilk ciddi atmakta golü buldu. Nwakame kendi vuruşunda direkten dönen topu adeta iğne deliğinden geçirerek fileleri havalandırdı. Konuk ekip yenik duruma düşse de temposunu  bozmadı. İlk yarının uzatma dakikalarında bile eşitlik fırsatı yakaladı, değerlendiremedi.

Trabzonspor önde olmanın avantajıyla çıktığı ikinci yarıda kontrollü oyunu tercih etti. Rakibin baskısını savunmada sabırla etkisiz hale getirdi. Bazen de Uğurcan’ı devreye soktu. Bir kontra topta ise Nwakame - Hamşik işbirliğiyle kendisini skor olarak rahatlatan ikinci golü buldu. Maçı yine kontrollü oyunla tamamladı ve hedefe bir adım daha yaklaştı.

Bu maçım farklı özelliği Koita’yı uzun süre sonra ilk kez izlememiz oldu. Cornelius’un sakatlanmasından sonda oyuna giren Koita, bekleneni veremedi. Belli ki hazır değil. Ama oyundan alınması doğru bir tercih olmadı. Santrforsuz kalan takım, adeta davetiye çıkarttığı rakibin daha da yüklenmesine neden oldu. Neyse ki Adanademirspor cömertliğini maçın son bölümünde de sürdürdü. Böylece bu durum bir bedele neden olmadı!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap