SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hatalar zinciri
21.08.2022

Trabzonspor geçen sezon iki maçta da ciddi sıkıntılar yaşadığı ve birini kaybedip, diğerinde beraberliği zor kurtardığı Antalyaspor ile zorlu iklim koşullarında, nem oranının yüzde 75’i bulduğu bir havada mücadele etti.

Bütün olumsuzluklar yetmezmiş gibi Abdullah Avcı Kopenhag yorgunu kadrosunda rotasyon yapıp ilk onbirde Doğucan, Dorukhan ve Djaniny’i kullanarak maça başladı.  Abdülkadir Ömür, Siopis ve Kouassi ile birlikte Danimarka’da oyuna girdikten sonra maça damgasını vuran Bartra ve Bardhi’yi kulübeye çekti. Avcı’nın şaşırtan bu tercihlerinin ardından Antalyaspor’un hızlı başladığı karşılaşmada kısa sürede dengeyi kuran Trabzonspor, önce Djaniny, sonrasında Cornelius ile mutlak fırsatlardan yararlanamadı.  Doğucan orta alanda, peşinden de  Denswil ceza alanı önünde çok basit top kayıpları yaptılar ve ev sahibi ekibe gol için adeta davetiye çıkardılar. Nitekim Fernando da bu hataları affetmedi.

Yenik duruma düştükten sonra oyunu genelde rakip yarı alana yıkan bordo mavililer, üçüncü bölgede sıkıntı yaratacak hamleleri yapamadılar. Aksine Antalyaspor çabuk çıkışlarda Trabzonspor kalesinde etkili oldu. Bınlardan birinde de penaltıyla farkı ikiye çıkardı.

Abdulllah Avcı, zaman geçirmeden  Bardhi ve Abdülkadir hamlelerini yaptı. İlk yarının son saniyelerinde bu oyunculardan Abdülkadir Ömür’ün başlattığı atağı Cornelius’un pasında Bardhi golle sonuçlandırdı. Takım soyunma odasına biraz olsun moralli girdi.

Abdullah Avcı önce Bartra’yı sonra da Siopis’i oyuna alıp kadroyu tamamladı ve takım bunun karşılığını Antalyaspor’u yarı alanına hapsederek almaya başladı. Bartra’nın direkten dönen şutu gelecek golün adeta habercisi oldu. Yine Abdülkadir’in başlattığı bu kez Trezeguet’nin asist yaptığı pozisyonda Bardhi skoru eşitleyen golü çok şık vuruşla attı.

Ama Nuri Şahin de boş durmadı. Oyuna iki kritik müdahale yaptı ve Cemali’yle Gökdeniz’i sahaya sürdü. Trabzonspor hücuma çıkarken kaptırdığı topla ani gelişen Antalya atağında bomboş bırakılan Gökdeniz Kırmızı beyazlıları yeniden öne geçirdi.

Trezeguet’in direkten dönen kafa vuruşuyla yeniden eşitlik şansını değerlendiremeyen Trabzonspor kalan dakikalarda abartılı risk aşmanın bedelini ağır ödedi ve Gökdeniz ile H.Wright peş peşe buldukları gollerle skoru 5-2’ye taşıdılar.

Bu farklı skoru doğuran nedenlerin başında Abdullah Avcı’nın maça çıkarken sahaya sürdüğü oyuncu tercihleri geliyor. Oyunun son bölümünde savunma güvenliğini tamamen kaybedecek değişiklikler yapması da büyük hata. Bir de şans faktörü var tabi ki. Trabzonspor iki kez direklere takıldı. Antalyaspor’un hücum girişimlerinde savunmadan dönem toplar gol vuruşu yapacak şekilde Gökdeniz’in H. Wright’in önüne düştü. Son faktör ise Trezeguet. Bu oyuncu Nwakame’nın yedeği bile olamaz.

Bütün bunlar ve tabi ki farklı skor Trabzonspor’a ders olsun!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap