SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hakeme rağmen!
24.01.2020

Hüseyin Çimşir ilk maçta elde edilen 2-0’lık avantaja güvenerek rotasyonu abartmış olabilir. Bu nedenle çok güvendiği o avantajı 23 dakikada kaybetmiş de olabilir. Ama turu hakem hatasıyla kaybetmiş olsaydı bunun izahı olmazdı. Erce Kardeşler hem takımı adına turu hem de hakem Şansalan’ı daha büyük tepkilerden kurtardı.

Hakem Ali Şansalan maçın genelinde kötü yönetim gösterdi. İlk yarıdaki kartları tartışılırdı. Uzatmaların ilk bölümünde Nwakame’ye faul yapıldı. Şansalan bu oyuncuya ilgisiz bir kararla “aldatmadan” kart çıkardı. Nwakame tepkisini sert gösterdi bu kez İtirazdan ikinci sarı geldi. Böylece Şansalan maçın gidişatına direkt etki etti. Bu yetmedi VAR halemi Galip Bitigen’in de onayıyla Trabzonspor’un bir penaltısını görmezden geldi.

Aslında Trabzonspor maça çok kötü başladı. İki büyük savunma hatasıyla ilk maçtaki avantajını kaybeden bordo mavililer işin ciddiyetini kavrayıp yüklendi. Ama ilk yarıda çok etkili olamadı.

Hüseyin Çimşir ikinci yarıya Sosa takviyesiyle başladı. Arjantinli oyuncu iki top attı, ilkinde Nwakame gole çok yaklaştı, kılpayı kaçırdı. İkincisinde Sörloth’a penaltı kazandırma şansı verdi. Ama ligin şimdiki gol kralı Sörloth bunu değerlendiremedi. Sonra Pereira, Doğan takviyeleri. İyi direndi Denizlispor.

Uzatmaların ilk bölümünde bordo mavilileri “ilahlar korudu!” İki kez Erce, bir kez de direk Denizlispor’a tur şansını verecek golü önledi.

Bu arada hakemin yarattığı “kart faciası” yaşandı.

İkinci uzatmalarda Denizlispor Erce engeline bir kez daha takıldı ve maç penaltılara kaldı. Penaltı atışlarının ilkinde Erce yine sahneye çıktı ve Murawski’nin vuruşunda kurtardığı bu penaltıyla avantaj sağladı. Arkadaşları kaçırmadı, Lopez topu direğe nişanladı ve bordo mavililer çeyrek final vizesini aldı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap