SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hakem Böyle İstedi!
7.10.2022

Avrupa Ligi’nde üçer puanlı iki takımın mücadelesi gruptan çıkma adına büyük önem taşıyordu. Monaco da Trabzonspor da kazanıp avantaj elde etmek istedi. Ama ilk yarıya futbol değil hakem hataları damga vurdu.Gürcü hakem daha 10. dakikada VAR’ın da uyarısıyla ve çok ağır bir kararla Gomes’i oyun dışı bıraktı. 10 kişi kalan Trabzonspor zaten kötü başladığı karşılaşmada çok basit savunma hatalarıyla kalesinde golü gördü. Bir kişi eksik ve yenik bordo mavililer rakibin baskısını kabul etmek zorunda kaldı. İlk yarı biterken de yine çok ağır bir karala gelen penaltı golüyle fark ikiye çıktı.

Aynı kadroyla çıkılan ve beklendiği gibi kötü başlayan ikinci yarıda yine evlere şenlik bir savunma yerleşimiyle gelen üçüncü gol, Abdullah Avcı’nın oyuna müdahalesini bir anlamda zorunlu kıldı. Bakasetas ve Umut Bozok takviyeleri maçın seyrini kısmen değiştirdi. Monaco’nun biraz da skoru yeterli görmesi nedeniyle tempoyu düşürmesiyle denge kurulur gibi oldu. Bakasetas skoru 3-1’e getirdikten sonra bu kez Abdülkadir Ömür ve Djaniny sahaya sürüldü. Ama Monaco takımı yenilen golden sonra işi yeniden sıkı tutmaya başladı.

Uzatmalar dahil son 20 dakikalık bölümde Monaco takımı farkı artıracak pozisyonlar buldu ama gol bulamadı. 3-1’lik skorla biten karşılaşmanın ardından gruptaki şansı azalan bordo mavililer için bir olumsuzluk da Kızılyıldız’ın Ferencvaros’u yenmesi oldu. Böylece Kızılyıldız’ın da gruptan çıkma umutları arttı.  6’şar puanlı Ferencvaros ve Monaco’nun ardından üçer puanlı Trabzonspor ve Kızılyıldız’ın şansları eşit. Bordo mavililerin kalan 3 maçta en az iki galibiyet elde etmesi yine de gruptan çıkmasını sağlayabilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap