SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gerileme dönemi!
13.09.2022

Avrupa Ligi’ndeki ilk maçından yorgun ve moralsiz dönem Trabzonspor’da bu olumsuzlukların etkileri,  Adana Demirspor’a karşı ilk yarıda çok net gözüktü. Bordo mavililer özellikle orta alan üstünlüğünü rakibe kaptırdığı için çift santrafor Gomes ve Umut’a yeterli servis yapılamadı. Dolayısıyla etkili olamadı.

Adana Demirspor ise evindeki bu maçı kazanıp üst sıralara yönelik mücadelesini pekiştirmek istediği için çok arzulu gözüktü. Bir serbest atışta Trabzonspor kaleci ve savunmasının baraj kurma hatasıyla erken gol bulmasına karşın bu durumu ilerleyen dakikalarda avantaja çeviremedi.

Buna karşın Trabzonspor atağında savunma arkasına atılan uzun topta Gomes’in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyla Bakasetas eşitliği sağladı. Böylece ilk yarının skorunu iki duran top belirledi.

Abdullah Avcı iki sarı kartlı oyuncusunu kulübeye çekip orta alana Abdülkadir Ömür ve Hamşik takviyelerini yaptı. Özellikle Abdülkadir Ömür takıma biraz hareket getirse de gol Adana Demirspor’dan geldi. İki eski Trabzonsporludan Yusuf Sarı’nın asisti, Ndiaye’nin vuruşuyla mavi lacivertliler yeniden öne geçti.

Trabzonspor eşitliği yakalamak için oyunu rakip yarı alana yıktı ve son dakikalarda hazırlamış bakımından çok şık olan Umut Bozok golüyle skoru 2-2’ye getirdi. Ancak galibiyet golü ararken savunma güvenliğini riske etmenin bedelini ağır ödedi. Gelişen bir çabuk atakta ev sahibi ekip uzatmaların son dakikasında 3 puanı bir savunma oyuncusu olan Samet’le aldı.

Trabzonspor bu yenilgiyle ligde ikinci kez şok yaşadı. Bunca yolsuz transferine karşın hem Abdullah Avcı hem de takım geçen sezonki performansını mumla aratmaya başladı. Hem Avrupa’da hem de ligde alınan kötü sonuçlar Trabzonspor’da gerileme döneminin başladığının kanıtı oldu. Avcı ve yıldız futbolcuların bir an önce toparlanması gerekiyor. Yoksa gidişat hem kendilerinin geleceği hem de takım için çok kötü. Bizden hatırlatması…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap