SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırsat Tepti!
17.10.2022

Hem Avrupa’da hem de ligde hedeflerini kovalayan Trabzonspor oyun olarak taraftarını tatmin edememişti. Ancak Monaco maçıyla kendini buldu ve Avrupa’da gücünü gösterdi. Sıra ligdeydi ve rakip Beşiktaş’tı. Siyah beyazlılar da  taraftarı önünde bu derbiden galibiyetle çıkıp moral kazanmak peşindeydi. Bütün bu faktörler nedeniyle iki takım da maça temkinli başladı. Ama daha maçın başı sayılabilecek bölümde bir ölü top organizasyonuyla Trabzonspor  öne geçti. Gomes’in golü Beşiktaş tribünlerini susturdu. Ev sahibi ekip hırsla yüklendi. Bordo mavili savunmanın yerleşme hatası yaptığı pozisyonda Larsen topu kendi kalesine gönderdi.  Futbol hatalar oyunu.

Hata sırası Beşiktaş savunmasındaydı! Masuaku, Talha’ya pas yerine topu Trezeguet’ye gönderdi. Bu oyuncu da affetmedi. İlk yarı Trabzonspor’un 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı. Beşiktaş ikinci yarının başlama vuruşuyla beraberliği kovalamaya başladı. Sık sık Trabzonspor kalesinde pozisyon buldu. Bordo mavililer özellikle orta alanda etkisiz kalsa da bu duruma önlem almakta gecikti. Buna rağmen Beşiktaş’ın geri dönüşlerde geç kalmasına, ikinci goldeki gibi bir savunma hatası daha eklendi.  Bardhi çok uygun durumda farkı artıracak vuruşu yapamadı.

Bu pozisyon adeta kırılma noktası oldu ve Beşiktaş çok geçmeden eşitliği sağladı. Bordo mavili savunmanın seyretmekle yetindiği direkten dönem topu Cenk rövaşatayla filelere gönderdi. Abdullah Avcı, eşitlik golünden sonra uyandı. İkinci yarıya başlarken yapması gereken işi hatırladı ve orta alana Siopis desteğini sağladı. Yusuf Yazıcı da oyuna girdi ve takımı yeniden öne geçecek bir fırsat yakaladı. Ama kaleci Ersin mutlak golü önledi. Yusuf son dakikalarda yaptığı hareketle de kırmızıyı gördü.  Karşılaşma beraberlikle sonuçlandı ve Trabzonspor zorlu deplasmanda ayağına kadar gelen galibiyet fırsatını çok basit hatalarla kaçırdı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap