SON DAKİKA
SON DAKİKA


Deplasman Kabusu!
10.01.2023

Deplasmandaki Karagümrük hezimetini farklı Giresunspor galibiyetiyle biraz olsun unutturan Trabzonspor, Alanya karşısına bir seri yakalamak amacıyla çıktı. Rakibe ezici baskı kurarak başladığı maçın ilk 10 dakikasında Alanyaspor’un geriden oyun kurarken kaptırdığı toplarla iki net pozisyon yakaladı. Ama Trezeguet ve Umut Bozok beceriksiz davranınca Alanyaspor ilk kez çabuk çıktığı pozisyonda Efecan ile golü buldu. Ardından ezici bir baskı kuran ancak net pozisyon üretemeyen Trabzonspor izledik. Kalabalık adamla savunma yapan ev sahibi ekip umudunu kontrataklara bağladı ve bundan inanılmaz sonuçlar üretti. Trabzonspor rakibin çabuk çıkışlarla geldiği anlarda az adamla savunmada çaresiz kaldı. Ama A. Hassan’ın skoru 2-0 yaptığı pozisyonda savunması çok eksik değil, beceriksizdi. Ardından A. Hasan kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü atarken, Hugo, Gbamin ve Larsen sadece izlemekle yetindi. Böylece Bordo-Mavililer, oyunun büyük bölümüne hakim oldukları ilk yarıyı farklı yenik kapadılar.

Abdullah Avcı Djaniny ve Bartra ile çıktığı ikinci yarıda Gbamin’i orta alana çekip üçlü savunmaya döndü ve büyük risk aldı. Kaldı ki bu uygulamalar üçüncü bölgeye yeterli servis yapılamadığından rakip üzerinde ilk yarıdaki kadar baskı sağlamadı. Takım pozisyon üretmekte zorlandı. Bakasetas’ın 30 metreden vuruşunda direkten dönen topu dışında fırsat bulamadı. Aksine üçlü savunma çok gedik verdi ve Alanyaspor hakemlerin rezil yönetimlerinin de katkısıyla hayal dahi edemeyeceği skora ulaştı.

Dün gece bir daha gördük ki 15 gün arayla ikinci kez hezimet yaşayan Trabzonspor’u idari ve teknik anlamda yönetenlerin şapkalarını önlerine alıp tekrar düşünmeleri gerek. Yediği gollerin çoğunluğunda hatası olan Uğurcan dahil, kendilerini yıldız sanan bütün futbolcuların yerine genç isimlere şimdiden şans verilmesi gerekir. Zira Galatasaray ile puan farkının 10’a çıktığı bu ligde bu sezon şampiyonluk Trabzonspor için artık imkansız. Taraftara hayal satmanın anlamı yok. Bundan sonraki maçlar gelecek sezona hazırlık amacı taşımalı, o kadar!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap