SON DAKİKA
SON DAKİKA


Büyüksün Trabzonspor!
14.10.2022

Trabzonspor’un Avrupa Ligi’nde yoluna devam için bu karşılaşmayı mutlak kazanması gerekiyordu. Monaco da buradan alacağı puan ya da puanlarla gruptan çıkma yolunda avantaj elde etmeyi amaçladı.

Karşılaşmanın ilk bölümlerinde Monaco takımı etkili oldu. Oyunu kontrolünde tuttu. Kurduğu baskıyla özellikle ceza alanı dışından sert şutlarla  gol aradı. Uğurcan kalesinde adeta devleşti.

Trabzonspor ancak 35. dakikada dengeyi kurdu ve rakip kalede etkili olmaya başladı. Gbamin ve Djaniny’in şutları kalecide kaldı. 45. dakika dolarken futbolda ender görülen bir gole tanıklık ettik. Kaleci Nübel, kimsenin kendisini rahatsız etmediği pozisyonda topu Sarr’a atmak istedi. Ancak bu oyuncunun ayağına çarpan top filelerle kucaklaştı. Trabzonspor 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla bitti.

Bordo maviler ikinci yarıya başlarken Hüseyin’in yerine giren Vitor Hugo, Bakasetas’ın köşe vuruşunda kafayla topu filelere gönderdi ve fark ikiye çıktı.

Skor avantajı Trabzonspor’un kontrollü oyunu tercih etmesine neden oldu. Monaco doğal olarak risk alıp bastırmaya başladı. Trabzonspor da çabuk çıkışlarla etkili olmaya çalıştı. Bunlardan birinde kazanılan serbest vuruşla Bardhi skoru 3-0 yaptı.

Abdullah Avcı, orta alanda topa daha çok sahip olmak için Abdülkadir Ömür ve Siopis, çabuk çıkışlarda kullanmak için Trezeguet’yi oyuna aldı. Kısa sürede planı sonuç verdi ve Trezeguet, çok şık bir gole imza atıp şarkı dörde çıkardı. Maç bundan sonra koptu ve Trabzonspor tarihi bir farka imza atarak büyüklüğünü gösterdi. Bordo mavililer bu skorla ilk ikiye girme şansını yükseltti.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap