SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu skor Avcı’ya yazar!
9.09.2022

Trabzonspor Avrupa Ligi gruplarındaki ilk maçında Macar ekibi Frencvaroş ile karşı karşıya geldi. Abdullah Avcı bu zorlu maça sürpriz bir kadro çıkartarak şaşırttı. Savunmada Eren Elmalı’nın yerinde Denswil’i tercih etti. Orta alanda Hamşik ve Yusuf Yazıcı dururken nedense fizik gücü düşük iki isim Abdülkadir Ömür ve Bardhi’yi kullandı.

Başlama vuruşuyla birlikte ev sahibi ekip baskı kurdu ve basit savunma hatasıyla golü erken buldu. 15. dakikada bir kişi eksik kalmasına karşın Trabzonspor gerekli hamleleri yapamadığı için Macar ekibi baskısını sürdürdü ve eksik kadrosuyla farkı ikiye çıkardı.

Rakip kaleyi iki kez zorlayan Maxi Gomez üçüncüsünde takımı umutlandıran golü atsa da, ilk yarının sonlarına doğru penaltıyla fark yeniden ikiye çıktı. İlk yarı ev sahibi takımın 3-1 galibiyetiyle sonuçlandı.

 

Abdullah Avcı ikinci yarıya takımını, maça başlaması gereken kadroya yakın hamleleri yaparak sürdü.

Rakip önde ve sayısal olarak bir kişi eksik olduğu için oyunu kendi alanında kabul etti. Doğal olarak Trabzonspor baskılı oynadı ve rakibini çok bunalttı. Buna karşım Macar ekibi oyun disiplinini kaybetmeyerek iyi direndi. Oyuna sonradan giren Umut Bozok’un golü bordo mavilileri en azından beraberlik için umutlandırdı. Ama sonuç getirmedi ve ev sahibi ekip 3 puanın sahibi oldu.

Abdullah Avcı’nın şampiyon olunan geçen sezonun ortalarından beri başlayan formsuzluğu maalesef devam ediyor. Nitekim bu maçta da macera arası Trabzonspor’a pahalıya mal oldu ve Avrupa Ligi grup maçlarına puansız başladık. Özetle bu skor hala şampiyonluğun kaymağını yiyen (!) Abdullah Avcı’ya yazar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap