SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu Puanlar Aranır!
7.11.2022

Trabzon’da oynadığı üç maçı da kazanıp 9 puan toplamasına karşın Avrupa Liginden elenerek bu kulvardaki macerasına Konferans Liginden devam etmek zorunda kalan Trabzonspor’da bu durumun Süper Lige nasıl yansıyacağı merak konusuydu. Dolayısıyla bordo mavililer ligde bay geçirdiği haftanın ardından sakatlarının da çokluğu nedeniyle farklı bir kadroyla Konyaspor maçına biraz olsun tedirgin çıktı. Ancak yer yer boşlukları olsa da coşkulu tribünler Trabzonspor’un maça tempolu başlamasını sağladı. Oyunu rakip  yarı alana yıkan ev sahibi ekip, kısa sürede amacına ulaştı ve VAR kararıyla gelen penaltıyı Bakasetas gole çevirdi.

Gol sonrası Konyaspor oyunda dengeyi kursa da, rakip kalede sıkıntı yaratacak pozisyonlar üretemedi. Çok geçmeden de bir köşe vuruşu sonrası ikinci penaltı geldi ve bu kez Trezeguet fileleri havalandırarak takımını rahatlattı. Ama bu durum rehavet yaratınca bedeli ağır oldu. Konyaspor kontrolü ele aldı. İlhan Palut Cebrail’i sakatlanan Ahmet Oğuz’un yerine aldı, bir dakika sonra İkpeazu’yu sahaya sürdü. Trabzonspor kalesinde etkili olmaya başladı. Uğurcan bir kritik top çıkarsa da, ilk yarıda uzatmaların son dakikasında M. Diouf’un uzaktan sert vuruşunda topu filelerden çıkarmak zorunda kaldı. Böylece konuk ekip soyunma odasına umutlu gitti.

Abdullah Avcı ikinci yarıya sakatlanan Abdülkadir Ömür’ün yerinde Yusuf Erdoğan’la başladı. İlk 45 dakikada iki penaltıyla giderdiği gol yollarındaki etkisizliği devam ederken, Konyaspor eşitliği uzun süren VAR kontrolüne rağmen tartışmalı bir golle sağladı. Bize göre M.Diof, gol vuruşunu yapmadan önce top eline temas etmişti.

Abdullah Avcı 2-2’den sonra Gomez - Umut Bozok ve Hüseyin - Lersen değişikliklerini yaptu. Bunun yanı sıra Konyaspor’un savunma güvenliğini ön planda tutmaya başlamasıyla da rakip kalede daha çok gözükmeye başladı. Umut Bozok ve Bakasetas gole çok yaklaştılar ama skoru değiştiremediler. Avcı, Denswil’i çıkarıp Djaniny’i sahaya sürerek hücum bölgesini zenginleştirdi. Amacına da ulaştı. Oyun adeta Konyaspor ceza alanında oynanmaya başladı. Bu dakikalarda kaleci Sehic kalesinde devleşti. Bir elle oynama pozisyonunda hakem de VAR’dan da üçüncü penaltı adeta es geçildi. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra baskıyı daha çok artırsa da Trabzonspor arzuladığı gole bir türlü ulaşamadı.

Trabzonspor eksik takımlara karşı doldur boşalt sistemiyle oynamaktan vaz geçmeli. Uzatmalarla Konyaspor karşısında 20 dakika bir kişi fazla oynamamasına rağmen avantajını bu nedenle kullanamadı. Böylece 2 farklı  öne geçtiği karşılaşmada hakem ve VARın kısmen etkisiyle kaybedilen iki puan ileride çok aranacak.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap