SON DAKİKA
SON DAKİKA


Beklenenden Kolay Oldu!
23.01.2023

İstanbulspor ilk yarıda tam da teknik direktörü Fatih Tekke’nin söylediği gibi oynadı. Tekke maç öncesi “İki takımın teknik kapasiteleri arasındaki uçurum ortada. Dolayısıyla bu maçta ne Trabzonspor’un ne de benim istediğimiz futbolu oynamayacağız. Haddimizi bilerek mücadele edeceğiz!” demişti.

Gerçekten de konuk ekip ilk yarıda kalabalık adamla savunma yaptı. Yetmedi bu anlayışı benimseyen takımlar gibi de davranamadı. Yani rakibin ataklarını engelledikten sonra çabuk çıkıp gol aramayı denemedi. Bütün bunlara karşın İstanbulspor çok bilinçli savunma da yapamadı. Özetle Trabzonspor çaldı, Trabzonspor oynadı. Ama gol bulabilecek organizasyonlar gerçekleştiremedi. Bu durum bir geri pas dışında Uğurcan’ın ayağına top değmediği ilk yarım saat boyunca devam etti. Ancak Bakasetas’ın kullandığı serbest vuruşta Abdullah Avcı’nın kupadaki zafere imzasını attıktan sonra ilk onbirde şans verdiği Yusuf Yazıcı’nın kaleye ilk isabetli şutunda golü buldu. İlk yarı bordo mavililerin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarı belli ki daha önce çalışılmış müthiş bir serbest vuruş organizasyonu sonrası gelen Bartra’nın şık golüyle başladı. İstanbulspor daha şoku atlatamadan Bakasetas klasiğiyle fark üçe çıkınca maç koptu. Direnci tümüyle kırılan ve artık risk almak zorunda kalan sarı siyahlı ekip futbolun gereklerini yerine getirmeye başlayınca ilk pozisyonunu üretse de değerlendiremedi. Golü bulan taraf yine bu kez Bakasetas’ın yerine giren Trezeguet ile Trabzonspor oldu. Sonrasında tarihi fark yapılabilecek fırsatlar cömertçe harcanırken Trabzonspor beklenenden çok kolay biçimde 3 puanı 4 farklı skorla almakla yetindi.

Fatih Tekke’nin maç öncesi söyledikleri için yapılacak tek cümlelik yorum ise şu olabilir: “Korkunun ecele faydası yok!”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap