SON DAKİKA
SON DAKİKA


Uğurcan Kurtardı Hugo Attı
23.12.2020

Trabzonspor, ligin iyi futbol oynayan takımlarından Hatayspor’a konuk oldu. İlk maçlarında takım halinde kalabalık defans yapan takım halinde ileriye gidip gelen, oyun planı içinde olan Hatayspor, fakat bu maçta yabancı oyuncularıyla üçüncü bölgede büyük bir baskı kurdu. Sağdan soldan Trabzonspor kalesine yüklendi. Girmiş olduğu pozisyonlarda son vuruşları yapıp aradıkları gole ulaşamadılar.

Orta sahada setten dönen bütün topları Hataysporlu oyuncular aldı. Abdulkadir Parmak, Flavio ve Baker adeta top görmez oldu. Sağdan sola Trabzonspor kalesini ablukaya aldılar ancak bu pozisyonlarda kaleci Uğurcan’ı geçemediler. Maçın başında Edgar’ın kritik bir müdahalesi vardı. Bu müdahale olmasa belki de rakip takım öne geçecekti. Hatay penaltı bekledi ancak müdahale topa olduğu için hakem devam kararı vererek doğrusunu yaptı.

Rakip takımda Akintola, Boupendza, Traore ve Aabid gibi kaliteli oyuncuları sahip Hatayspor bence ilk yarıda müthiş oynadı. Bütün iyi paslaşmaları yapan bir takım görüntüsündeydiler. Trabzonspor’da ise Djaniny, Ekuban, Nwakaeme pek etkili olamadılar. Çünkü fazla topla buluşamadılar. Orta sahadaki oyuncular ise rakip takımın çok iyi hücumu presine dayanamadılar. Hatayspor istediği şekilde çok iyi oynadı ama golü bulamadı ve ilk yarı böyle bitti. Trabzonspor’un ilk yarıda doğru dürüst pozisyonu yoktu.

İkinci yarıda yine Hatayspor sağdan soldan Trabzonspor kalesine yüklendi. İkinci yarının ilk 5 dakikasında kaleci Uğurcan 4 net gol pozisyonu kurtardı. Bordo mavili ekip, rakip kaleye ancak 73’üncü dakikada gidebildi. Baker’in kornerinde Hugo’nun nefis kafa vuruşu, Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Hatayspor ne kadar yüklendiyse de kaleci Uğurcan’ı geçemedi.

Trabzonspor’dan Djaniny’nin bir şutu vardı, direği yalayarak dışarı gitti. Ardından yerini Afobe’ye bıraktı. Hatayspor’da Diof, sağdan gelen ortada altı pastan topu dışarıya atınca derin bir oh çektik. Sonuç olarak Hatayspor oynadı, Trabzonspor seyretti.

Uğurcan, Serkan Asan, Edgar ve Hugo, bence Trabzonspor adına günün iyilerindendi. Diğer oyuncular vasatı aşamadılar. Futbolda atamayan atarlar derler ya, aynı öyle oldu. Yıllardır bu böyledir. Trabzonspor dün bunu başardı. Uğurcan’ın başarılı kurtarışları, rakip takımın şanssızlığı Hugo’nun nefis golü Trabzonspor’a 3 puanı getirdi. Bu da derbi öncesi Trabzonspor’a büyük moral oldu. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap